anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Explică, în 3-5 rânduri (30–40 de cuvinte), relatia dintre titlul poeziei si continutul acesteia(Sub paltin aici e răcoare,
S-aud rândunele pe sus
Cântând si jucându-se-n soare.
Tăcută e valea-nflorită
Si-un nor ca o pânză-aurită
Se duce spre-apus...
Pădurea, pe culme, mai tace,
Mai cântă cu freamăt încet;
Iar uneori vârfu-si desface,
Dând vântului loc să colinde.
Un grangure puii-si deprinde
Să cânte-n făget.
Slăbite de-atâta căldură
Si lenese apele curg,
Iar pacea naturii te fură.
Si deal si câmpie-aromeste
Visând cât de vesel doineste
Răcoarea-n amurg.
(George Cosbuc, În miezul verii)
Va rog frumos, nu am inteles niciodata cum se explica.
Dau funda celui mai explicit raspuns, poate chiar imi si dati exemplu va rog( rezolvand)
Am test initialmaine si nu stiu ce ma fac pentru. ca nu am inteles.
Mersi anticipat.

Răspuns Câştigător
| laurik1315 a răspuns:

Cate din astea am facut.
Titlul este intr-o stansa legatura cu continutul textului. Se compune din 2 subst. ambele articulate cu art. hot ceea ce demonstreaza ca poetule priveste lumea din perspectiva unui element stabil. Titlul face referire la una din cele mai frumoase perioade ale anului(mijlocul verii), atunci cand " S-aud randunele pe sus/ Cantand si jucandu-se in soare."

| yrynica a răspuns (pentru laurik1315):

Ai putea te rog raspundesi la alta intrebare de-a mea? Aia cu compunerea. Pls.

5 răspunsuri:
| yrynica a răspuns:

Eu am asta la testul initial

| yrynica a răspuns:

Subiecte.edu.ro/2012/testinitial/

| MaDroghezCuFericire a răspuns:

Super si tie ti-a dat prfu(profa)chestia asta noi era sa luam toata cls 2 pentru asa tot asta am facut si noi numai ca ea neo explicat si noi ne jucam pe acolo deci nu eram deloc atenti la ea si o zis ca nu stiu ce ca ne da 2 nu te speria ca nu neo dat.Deci eu nu stiu sa spun asta ca nu mai imi amintesc si caietul este acum in foc dar daca aflii imi sp si mie dar cred ca trebuie sa spui ce legatura au cele 2 continuturi adica titlul si continutul poeziei asta trebuie sa spui tu
stiu ca nu te-am ajutat dar sper sa afli tu pana la urama big grinbig grin

| Bumbalop a răspuns:

Rezolvare:
Titlul poeziei "In miezul verii" este alcatuit din 2 substantive care fac referire la perioada cea mai frumoasa din vara. Titlul coiincide cu continutul deoarece amandoua se refera la aceasta idee.
Eu asa am facut