Suntem o combinatie de daci si romani.
Cand romani au cucerit Dacia s-a format Romania din cate stiu eu.
Suntem daci.
Suntem o mică combinație cu mai multe popoare, dar cel mai mare procent e din daci. Știu că sunt multe teorii, dar cele mai noi sunt diferite: romanii provin din daci (sau cam așa ceva). După această teorie, suntem 100% daci. Inclusiv limbile dacilor cu ale romanilor semănau.
Desigur, cu migrația popoarelor, putem spune că poporul român e un fel de „corcitură", dar după altă teorie, zona Daciei este centrul.
Amamdoua deaorece pe teritoriul Dacie traiau triburi de geti, iar peste iei au venit romani.
Getii(dacii) sau adaptat obiceiurilor romane, alti barbati daci se casatoreau cu femei romane si inver si dealungul timpului s-a format poporul roman
Sper ca te-am ajutat
Funda?
Suntem maidanezi.
De ce? Fiindca ne-am incurcat cu toate javrele, nu mai suntem puri.
Daca ne referim la istorie, suntem daci. Romanii n-au facut decat sa "veni, vidi, vici", noi tot daci am ramas.
Se presupune ca dacii sunt cei mai vechi oameni din Europa, s-au descoperit scrieri cuneiforme in Carpati mai vechi decat in Mesopotamia, dar romanii sunt un popor subjugat, unii nu vor sa se afle adevarul si noi uite ca purtam acum numele de "romani". De fapt, suntem ca javrele de pe strazile Bucurestiului, ne-am fu*** cu toate rasele care au venit pe-aci si-am luat cate putin din fiecare, dar tot daci am ramas.
Cum ii placea profei mele de istorie sa spuna, Romanii au cucerit Europa de mult. Facea si o gluma referitoare la steagul Belgian, ca a fost plecata in Belgia si de la soare, steagurile s-au decolorat si negrul a ajuns albastr(aratand ca steagul Romaniei).
Habar nu am. Are mama niște cărți noi de istorie, iar profesoara noastră de istorie zice și ea că nu suntem chiar așa de romani.
Grea istoria...
Dupa ce romanii au cucerit Dacia, aavut loc un proces numit ROMANIZARE. 1 secol Mai tarziu, prin COnstitutia de la Caracalla dacii devin cetateni romani, iar ~ 275 D.HR are loc retragerea aureliana./
IN secolul 6, slavii patrund in provinciile dunarene si incepe amestecul cu populatia romanizata.
Desigur, noi suntem LATINI. SUntme un popor latin ( alaturi de francezi, italieni, portughezi si spanioli)
Suntem o combinatie intre cei doi.Conform istoriei, dupa cucerirea Daciei, cele doua popoare s-au contopit.