Ayaya!
Păi în primul rând pentru că oamenii au căutat, pentru amplasarea aşezărilor, o sursă de apă. Se înţelege de ce, mai plantau şi ei una-alta, mai săpau o fântână, având pânza freatică la adâncime mică etc.
Apoi, o vale de râu este formată din 3 elemente principale. Albia minoră, pe unde curge apa de obicei, albia majoră, adică lunca râului, unde se găsesc soluri fertile, propice agriculturii, şi terasele, care au un grad mare de stabilitate, fiind foarte bune pentru amplasarea de locuinţe.
Apoi, oamenii au căutat în general zone cu altitudini joase, pentru că în zonele joase climatul e mai blând. Imaginează-ţi cum ar fi să ai o casă cocoţată în vârf de munte. Poate o vreme ar fi frumos dar după aia te-ar rupe frigul şi vânturile puternice şi ţi-ar ţiui urechile. Plus că la munte e cam nasol cu agricultura, and we all need food
Faza cu suburbiile nu e neapărat valabilă. În suburbiile din Romînia spre exemplu densitatea este mai mică, pentru că în general suburbiile sunt formate din foste sate sau localităţi mici. În oraşele foarte mari în schimb, pot apărea cartiere insalubre, aglomerate, populate de imigranţi şi minorităţi rasiale, care stau practic călare unii peste alţii, în mizerie, cu gloata de copii la uşă şi dorm câte 7 într-un pat. Acolo se subînţelege de ce densitatea e atât de mare, pentru că indivizii, extrem de mulţi, populează un spaţiu mic.
Spor la teme. Sau la orice altceva făceai.
Ai uitat ceva... inainte transportul se facea pe apa... orasele de pe malurile raurilor erau targuri, cu importanta strategica.
Ai dreptate. Nah, la ora 1 şi ceva mai gândeam doar cu un sfert de creier, n-am trecut prin toate aspectele. Şi abia acum văd că am apăsat pe "Î" în loc de "â" când am scris România. Mea culpa, n-a fost intenţionat
Pentru ca in aceste zone pamantul este mai fertil si se poate practica agricultura si cresterea animalelor. In plus pot face usor rost de apa, chiar si in cele mai secetoase veri.
Grigorean_Teo_1997 întreabă: