Esti in ceata --- probabil esti "boboc "!
Creditele ECTS nu sunt identice cu nota obtinuta de student la un examen! Creditele nu masoara nici importanta si dificultatea unei discipline, nici calitatea pregatirii studentului(aceasta din urma fiind evidentiata prin nota sau calificativ) si nici nu inlocuiesc nota.
"Creditul" reprezinta corespondentul numeric al volumului de munca pe care un student trebuie sa-l depuna pentru promovarea unei anumite discipline sau activitati din planul de invatamant : cursuri,seminarii,laboratoare, practica, studiu individual, elaborare proiecte, referate.
Creditele se aloca fiecarei discipline din planul de invatamant iar 1 credit echivaleaza cu minim 25 ore si maxim 27 ore de munca.
Ca sa intelegi, un exemplu: disciplinei "x" ii sunt alocate 15 credite, iar pentru a le dobandi studentul trebuie sa obtina minim nota 5 sau calificativul admis la evaluarea cunostintelor (examene).
Poti promova in anul urmator de studii daca ai obtinut la disciplinele obligatorii si optionale un minim de 30 de credite pe anul in curs.
Si la exemplul dat de tine cum se ia sa zicem 10 credite din 15?
Repet!
* fiecare disciplina are alocat un numar de credite ECTS. In exemplul dat, daca disciplina "X' are alocate 15 credite, le vei dobandi pe TOATE cele 15 cu conditia sa promovezi examenul de verificare cu nota de minim 5.
Un alt exemplu : discipina "Z" are alocate 3 credite --- le vei dobandi pe toate cele 3 credite numai daca promovezi examenul.
Deci cu alte cuvinte, ori le iei pe toate ori nu le mai iei(15).nu?
Da,asa este ---- ori totul, ori nimic!
CordovanRaul întreabă: