Sfat de la o viitoare studenta la Medicina ( da Doamne! ): alege Dreptul, nu iti sacrifica viata muncind atat, nu la bani si cariera se rezuma totul ( eu as fi ales Ist. Artei, dar nu am avut sustinerea alor mei).
Daca e sa ti cont de bani, medicina e foarte slab platita in Romania, eventual daca vrei sa pleci dincolo, se merita sa faci medicina!
Cat despre drept, e bine platit si poti sa iti deschizi propriul cabinet de avocatura!
Eu as alege dreptul
Sunt domenii foarte diferite, iar pentru ambele îţi trebuie vocaţie. Eu, spre exemplu, îmi doresc să urmez Medicina încă de când eram probabil în ciclul primar. Gândeşte-te ce îţi doreşti tu cel mai mult. Sunt oameni care se realizează atât după ce termină Dreptul, cât şi după ce termina Medicina, însă nimic nu e bătut în cuie. Totuşi, cântăreşte bine posibilităţile-deşi din câte văd, le-ai întors pe toate parţile şi hotărăşte-te din timp, tu singură. Nimeni nu-ţi poate alege meseria. Mult succes!
Daca ar fi sa fac ce imi place le-as face pe amandoua dar e prea mult Plus ca, la Medicina, sistemul sanitar romanesc e de toata bafta...in practica pur si simplu medicii la care esti isi bat joc de tine si te trateaza ca pe o carpa-am vazut asta de curand. Cred ca voi merge pe Drept daca da Domnul sa iau examenul de admitere si sa intru la buget. 10x everybody.
Eu as merge pe medicina. Ca avocat dureaza mult pana iti faci clientela si cred ca e plictisitor sa aperi hoti si excroci.
Medicina e mai frumoasa, si te simti super cand salvezi oameni. Pe cand la drept trebuie sa iti bati capul pentru toti incompetentii care vor sa scape de parnaie.
Dupa descrierea ta ar fi bine sa mergi la drept dar daca nu vrei sa muncesti chiar asa de mult poti sa mergi la medicina, in orice caz eu te sfatiuesc la drept. Sper ca te-am ajutat!