Daca te intereseaza strict partea de software atunci Informatica.
Daca, pe langa software, te intereseaza si partea de hardware si aici ma refer la lucruri serioase. programare de mirocontrolere si alte dispozitive automate, proiectarea lor samd... atunci CTI
Foarte bun raspunsul, multumesc.In momentul de fata nu cunosc nici un limbaj de programare...ce imi recomanzi sa invat pana incep facultatea?
C/C++ fara discutie
Pai singur trebuie sa decizi programarea sau desfacutul facutul calculatoarelor. Daca simti ca nu esti prost, ca iti vei da seama in programarea diferitor limbi si proectarea site-urilor si apararea lor te duci la informatica, daca crezi ca mai bine e sa repari calculatoare sau sa le combini de la 0 atunci te duci la calculatoare.Tu alegi dupa cum vei crede cit de lenes sau harnic esti si cit esti de dispus sa inveti.
Lol, amuzant raspuns.
In primul rand le zice limbaje de programare... nu limbi si nu creare de site uri e materia principala la Informatica, ci programare in sine.
In al doilea rand se face suficienta programare si la CTI pe langa altele.
Sa nu ai impresia ca la Calculatoare inveti sa asamblezi un PC si sa il cureti de praf. Se fac lucruri complexe precum proiectari si programari de microcontrolere.
Felicitari pentru raspuns. Nici eu nu i-as fi putut da o replica mai buna. Am patit-o si eu cu mai multi care cand ma intreaba la ce facultate sunt si le raspund: Calculatoare, imi spun ca: "voi va jucati toata ziua","voi facti jocuri", "voi desfaceti calculatoare". Iar cea mai idioata pe care o aud si in general e de la papagali cu facultati de tri lulele tri surcele e asta:"nu imi trebuie facultate ca sa intru pe Facebook si pe internet".
Pai uite ca eu nu sunt din Romania ci din Moldova.Invat la Centrul de Excelenta in Informatica si Tehnologii Informationale la specialitatea Informatica si nu stiu cum e exact la voi dar pun pariu ca programa voastra de la Informatica nu se diferentiaza prin nimic de a mea.Si nu iti face griji am de ajuns prieteni la Calculatoare stiu ce invata.Doar ca am colegi lenosi ce vor sa invete limbajele deloc si mi se pare ca lear fi fost mai usor la Calculatoare.
Pai zi de la inceput ca nu stii cu ce se mananca Calculatoarele... ca programare embedded nu e pentru lenesi deloc
Eu cam asa stiu ca ii:
- vrei programare pura - te duci la info;
- vrei programare si hard - te duci la calculatoare;
- vrei sa pui mai mult accentul pe hard - te duci la automatica.