Citesc unele raspunsuri de la intrebarile tale si imi dau seama ca ma aflu pe "Planeta maimutelor".
Deci, in mod cimpanzeic, ma maimutaresc si eu pe la tine si cred ca materialul domina. De fapt nu cred, sunt sigura. Ca la mod declarativ cautam iubirea, tanjim si o vrem...Am o problema cu asta pentru ca majoritatea aleg cariera de frica de a nu ajunge saraci. Lumea arata asa pentru ca noi urmarim materialul, cand vine vorba de cuvinte, toate sunt frumoase, dar intoarce-te putin cu spatele sa vezi ce Brutus devine fiecare dintre noi!
Si de ce? Pentru ca "stilul devine atitudine in loc, ca atitudinea sa devina stil" prin marketing, PR. In spatele campaniilor de binefacere sta tot profitul, pentru ca o campanie de genul asta mereu va avea un beneficiar care vinde ceva. Acel "ceva" trebuie cumparat! Prin campania de binefacere se creaza sentimentul de simpatie fata de compania care sponsorizeaza campania!
Legat de campanii, ca tot incep la noi cele prezidentiale si se va forma un nou guvern, bla bla " cel mai rau lucru legat de coruptie ca sistem de guvernare este ca functioneaza atat de bine". Nu stiu de nici un guvern necorupt. Si orice guvern este coruptibil. Materialul primeaza chiar daca ei sunt alesi ai poporului si ar trebui sa reprezinte interesele acestuia. De fapt, isi reprezinta propriile interese. Si orice tip de interes vizeaza materialul. Ca Iliescu si-a construit campania pe "Sarac, dar curat"...bleah. "Saracia si orgoliul sunt frati de sange devotati unul altuia, asta pana cand, in mod inevitabil, unul dintre ei il ucide pe celalalt".
"Totul se reduce la lacomie si control". Atat
Citatele sunt din Shantaram- G. D. Roberts.
Calugarii budisti cred ca rugaciunile lor sustin in echilibru Pamantul.Ai vreun argument sa-i contrazici? Iar in pestera lui Platon nu existau decat umbre...adica ideea e esentiala iar materia doar o umbra a ei...in fine, ce sa mai filozofam atata, mai bine cei pentru care banul e valoarea suprema sa ramana cu el iar noi care parem a iubi divagatia nelucrativa, sa ne desfatam in continuare cu jocuri de cuvinte cara nici macar nu sunt ale noastre ci vin de foarte departe, de pe cand omului ii era frig si era singur printre alte umbre ca si el...
Stii, avea Apostol Bologa in romanul psihologic Padurea Spanzuratilor ( pe care cred ca majoritatea l-au citit fiindca a fost in programa de B. A. C., sau ma rog, era pe vremea mea acum 3-4 ani) o replica senzationala care mi-a ramas in minte :
''Mi-e scarba de civilizatie, capitane! Nici zece mii de ani de civilizatie nu pretuiesc cat o singura clipa de adevarata impacare sufleteasca!''
Mai ramane vreun cuvant de spus la asta?
Din cate imi amintesc acest "foc al lui Prometeu", a princinuit pamantului toate cauzele rele. Daca lui nu i-ar fi pasat de oameni, poate ca si acum traiam "Varsta de aur".
"Cutia Pandorei" a fost trimisa de Jupiter, pentru a pedepsii oameni, pentru ce? Pt neinscusinta lui Prometeu?
Si sigur ca mai are. (Intr-adevar, foarte putini se mai gandesc si la altceva decat la. bani, bani, bani). Dar totusi mie-mi place sa cred, ca undeva, acolo mai exista si astfel de oameni
@Dmonik. multumesc mult, si nu, nu esti maestra gafelor, ci poate un om care a judecat corect si firesc raspunsul meu... Recunosc, n-am fost eu chiar atat de inteligenta, aici.
PS: Toate-s bune si frumoase.
N-a fost nicio problema
O zi placuta.
Buna intrebare. Poi sa facem o mica analiza. din momentul cand copilaria dispare ca un punct negru in departare, deja in fata ochilor apar banii.Si fugim, fugim dupa bani pana la o varsta destul de inaintata, de obicei pana cand pielea deja incepe sa miroasa a ¨brad¨.
Concluzia:Hrana sufletului, unde a fost in toata ecuatia asta?
Si una peste alta cand te baga in pamanat iti baga in buzunar 10 lei, cica sa platesti la portile nu stiu cui.Deci si acolo e pe spaga frate?
Mai putin spiritual ce-i drept dar are si in directia asta sens.Se spune ca omul tinde mereu spre ce nu are dar depinde cum intelegi asta din cauza ca oamenii plecati pe sens spiritual n-au nimic in comun cu ceilalti. Ei sint in cautarea unor cai pe care sa le urmeze iar ceilanti isi umple golul din suflet cu lucruri de ultima aparitie.
wdexwjmwd întreabă: