anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Funda! am o tema la ed. civica si nu am nicio idee cum as putea sa o rezolv. Exercitiul spune asa : judecatorii si procurorii nu au permisiunea de a exercita in acelasi timp, si alte functii publice sau private. cum credeti ca se poate sustine aceasta interdictie? cunstruiti argum. judecand prin consecintele cazului contrar. Plss Help!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este vorba de incompatibilitatile si interdictiile judecatorilor si procurorilor, conform Constitutiei si Legii privind statutul judecatorilor si procurorilor nr.303/2004, art.5-10. Acestea se bazeaza pe ideile conflictului de interese, neutralitatii, impartialitatii si onestitatii de care trebuie sa dea dovada judecatorii si procurorii. Numai bine!

1 răspuns:
| biia_6810 a răspuns:

Pai se poate sustine prin faptul ca :acestia nu ar trebui sa exercite asta deoarece unul are o paraere si nu pot hotari in acelasi timp deoarece argumentele lor sunt contrarii ...desi judecatorul are o functiie mai superioara decat procurorul deoarece el decide sanctiuniile procurorii, au si eu dreptul de a se apara sau a argumenta pe langa faptul lor de autoaparare. intr'un cuvant ei trebuie sa i-a o decizie individual si dupa ce coditiile sau sanctiuniile sunt spuse trebuie a se hotara sanctiunea, si inovatulwinkingsper ca te-am ajutat