anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Funda (cu explicatii pls)laughing Un triunghi dreptunghic are un unghi ascutit de mas de 42 de grade.Masura celuilalt unghi ascutit este egala cu...

Răspuns Câştigător
| Allrc24 a răspuns:

Daca triunghiu este dreptunghic rezulta ca are un unghi drept(unghi cu masura egala de 90 grade); din proprietatile dreptunghiului stim ca suma masurilor unghiurilor unui triunghi este de 180 de grade.din 180 scazi 90 si rezulta 90 de grade. 90 de grade =suma masurilor celor 2 unghiuri ascutite. cum prb iti da masura unui unghi ascutit ca fiind egala cu 42 de grade rezulta ca masura celuilalt unghi este egala cu 90(grade)-42(grade)=48.Deci raspunsul final este 48winking

7 răspunsuri:
| wintage a răspuns:

Suma tuturor unghiurilor, IN ORICE TRIUNGHI, este 180 grade.
Cum in fiecare patrulater suma este 360 grade.
Daca stii cat sunt doua unghiuri : 90 (dreptunghic) respectiv 42.
Scazi din 180 suma celor doua si ramane fix 48.

| corolav a răspuns (pentru wintage):

Dragă wintage, nu ai dreptate. Problema nu are nici o legătură cu dreptunghiul.E vorba de un tr. dreptunghic. 180- 90 - 42= 48. Asta e tot. Îngerașul de maria e un copil căzut din nori. El nu știe de suma unghiurilor unui triunghi.

| wintage a răspuns (pentru corolav):

Am zis ceva de vreun dreptunghi? Am spus ca in orice triunghi suma unghiurilor este 180 grade cum in patrulatere suma este 360.
Nu e nimic gresit in ce am scris eu.

| maite13 a răspuns:

Daca e triunghi dreptunghic, are un unghi de 90grade si daca masura unui unghi al triunghiului este de 42grade...masura celui de-al treilea unghi al triunghiului se afla astfel:180grade-(90grade+42grade)=48grade

| TheGeor19 a răspuns:

Poi un triunghi dreptunghic are masura unui unghi de 90 de grade. Daca al doilea unghi are 42 de grade inseamna ca celalalt unghi are 48 de grade(stiind ca suma unghiurilor unui triunghi dreptunghic este de 180 de grade)

| Abandoned2 a răspuns:

Moama...ce de copii destepti.

| kryss456 a răspuns:

Masura laturilor unui triunghi este de 180 de grade si scazi din 180 unghiul de 90 de gradesi unghiul de 42 de grade si iti da in final:180-90-42=48 de gradehappy Fundita?big grin