Ce propui tu ar fi inposibil, ca in orce caz zunt oameni care n-au nimi si alti au mai mlt decat au nevoie. daca sar stabili o balanta studiul in economie oricum e necesar indiferent de situatie ca o singura gresiala facuta pe plan economic poti perde absolut toata avera. Exista multe cazuri de genu au grestit o cefra sau ceva pe plan economic, au facut o gresiala de calcul si au pierdut tot.
Nu ar fi necesara, fiindca n-ar mai trebui sa-si cumpere nimeni nimic.
Fara cumparaturi n-ar exista nici bani ce sa fie numarati.
Dacă lumea ar avea de toate nu te-ai mai bucura de nimic deci nu văd utilitatea nimicului.
Nu poate avea toata lumea de toate, pentru ca omul isi doreste intotdeauna mai mult. Tocmai asta ii stimuleaza creativitatea, faptul ca vrea intodeauna sa isi depaseasca conditia. Economia ca stiinta nu studiaza modul in care poti face economii, ci legile de functionare a unei economii, precum si legile dezvoltarii economice. Prin urmare, fara studiul economiei oamenii nu ar intelege mare lucru din lumea in care traiesc, indiferent cate bunuri ar avea.
Lumea nu va putea avea niciodată "de toate", pentru că ființele umane nu sunt construite în acest fel. Suntem construiți să vrem întotdeauna mai mult decât avem.
Chiar dacă fiecare om de pe planetă ar avea o vilă cu piscină și un Ferrari în curte, oamenii își vor dori două vile și un Bugatti Veyron. Apoi dacă toată lumea ar avea două vile, fiecare și-ar dori să aibă curtea de două ori mai mare, să includă și curtea vecinului. Și tot așa, la infinit.
Așa funcționează oamenii. Economia este strâns legată de natura umană, care nu se va schimba niciodată.
Si astea de le zici tu " de toate " care ar trebui sa le aiba toata lumea nu se produc in baza unei economii?
Lumea nu va fi niciodata egala, nici nu va avea de toate! Intrebarea fiind gresit si aberant pusa, raspunsurile nu au valoare!
Industia si economia sunt inutile intr-o lume normala. Astea le-au inventat niste oameni aparent destepti pentru a face abuz de putere si a subjuga oamenii.