Buna. Acceseaza http://www.ziare.com/articole/dependenti+jocuri+calculator si vei afla de ce. Sper ca ti-am fost de folos. Pa! O zi buna!
Pai eu daca nu am cu cine sa ies pe afara stau la calculator si lucrez in photoshop sau ma uit la filme/wrestling nu sunt un impatimit al jocurilor, le consider pierdere de timp...
Jocurile online creaza dependenta pentru ca daca joci azi joci maine si tot incepi sa joci, incepe sa-ti placa si nu te mai poti dezlipi de calculator. sper ca ti-am fost de folos.Pa
Pentru ca unele jocuri sunt foarte atractive si atrag dependenta tinerilor. Asta cred eu... Si in plus internetul este ca un drog. Ai stat o data la el si nu te mai poti opri. Fundita?
Un articol recent din Telegraph aduce in prim plan modul in care copiii isi petrec vacantele, preferand jocuri online in locul petrecerii timpului in aer liber, cu prietenii sau familia. Se pare ca aproximativ 50% din copii rateaza o zi frumoasa si insorita din pricina tehnologiei digitale. In ciuda faptului ca doua treimi din parinti s-au aratat nemultumiti sau ingrijorati de acest aspect, ramane mult mai comfortabil pentru acestia sa ii lase pe cei mici in fata ecranelor in loc sa organizeze un program de vacanta activ si complex. - See more at: http://www.kidspots.ro/......-digitale/
Nimeni nu contesta utilitatea calculatorului si nici faptul ca internetul ofera unele dintre cele mai cool distractii, motiv pentru care multi adolescenti aleg sa isi petreaca timpul online, preferand calculatorul oricaror alte activitati. Desi pare o activitate inofensiva, calculatorul nu asigura un mediu chiar atat de sigur, ci ascunde pericole care te pot afecta, fizic si psihic.
Unul dintre ele este chiar dezvoltarea unui atasament anormal, patologic, de calculator si de lumea virtuala, care poate fi incadrat in categoria adictiilor – dependenta de calculator. Iar aceasta este o boala.
Creierul persoanelor care se joaca cu regularitate pe calculator difera de cel al oamenilor care nu au aceasta pasiune, arata un studiu recent. Deosebirea tine de marimea centrului recompensei, spun oamenii de stiinta de la Universitatea belgiana Ghent.
Conform unui raport publicat de Translational Psychiatry, citat de BBC, nu se stie insa daca jocurile au facut ca acest centru al recompensei sa se dezvolte sau daca tocmai aceasta particularitate face ce acesti oameni sa fie mai atrasi de aceasta preocupare.
Jocurile pe computer au fost legate de de o serie intreaga de efecte, de la dependenta la o mai buna judecata.
In cadrul studiului de fata, 154 de adolescenti de 14 ani au fost monitorizati, lor scanandu-li-se creierul si observandu-se ca, in cazul celor care jucau 9 ore pe zi sau mai multi, fara a fi insa dependenti, centrul recompensei era mult mai dezvoltat decat cei care alocau mai putin timp acestei activitati.
Acest centru din creier se activeaza atunci oamenii anticipeaza efecte pozitive sau au parte de placere de pe urma castigarii unei sume de bani. Acest centru, care joaca un rol vital in motivare, este bine dezvoltat si in cazul dependentilor de droguri.
anonim_4396 întreabă:
Panther002 întreabă:
Adi1987 întreabă: