| annnamariia a întrebat:

FUNDAAA! Cum se afla laturile unui triunghi isoscel daca stiu inaltimea? Explicați-mi, va rog, toti pasii pe rind. Nu sunt as in matematica si chiar vreau sa încep sa rezolv ceva exerciții. (nu e tema pentru acasa) Mulțumesc pentru ajutorul acordat.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foloseste formula inaltimii: h =latura radical din 3 pe 2. Sper ca intelegi: scrii valoarea inaltimii (in loc de h pui dimensiunea inaltimii) si apoi formula de mai sus.Vei obtine o ecuatie prin care poti sa afli latura.Intreaba-ma daca nu ai inteles.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nuuuuuu....AM GRESIT!
I'm a idiot! Imi cer mii de scuze, credeam ca e vorba de un triunghi echilateral.Nu se poate afla.Te rog mult de tot sa ma scuzi, nu stiu ce-a fost in capul meu.Mi-ai dat funda degeaba sad

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Adica se poate afla.O sa ma gandesc la asta si daca gasesc raspunsul iti spun.Scuze din nou...

| matrix100 a răspuns:

Doar o singura inaltime nu iti este suficient pentru a afla laturile

| annnamariia explică:

In problema se cere decât sa se alfr perimetrul, se stie doar inaltimea triunghiului. Ma gindeam ca poate aflat laturile cu ajutorul teoremei Pitagora din un triunghi dreptunghic. Doua laturi sunt egale, iar baza triunghiului isoscel o inultim cu 2. numai ca nu stiu daca r corect asa. Si cum sa aflu laturile stiind numai inltimea. Sau poate e o alta modalitate.