| rosallias a întrebat:

Fundita! Sa-r schimba bioritmul unui stejar daca acesta ar fi tinut in sera in decursul uni an, dc? ajutati-ma va rog cine stie, dau Fundita cu argument

Răspuns Câştigător
| InoKo a răspuns:

Am avut exact aceeasi intrebare la o tema trecuta la biologie.Presupun ca suntem ambii clasa a 9 daca intrebi asta.Deci raspunsul e da.Eu asa am raspuns si profa mi-a pus 10.Deci se schimba evident. De ce? uite.In conditiile naturale dintr-un ecosistem se petrece fotosinteza.Aceasta se petrece sub actiunea luminii solare si a carbonului.Aceste conditii lipsesc in mod normal intr-o sera, sau sunt artificiale pentru ca sunt create de om.Inca un exemplu care dovedeste viata scurta si schimbarea bioritmurilor unui stejar in conditii de sera...:toamna tirziu copacii isi lasa frunza ca urmare a scaderii cantitatii de lumina solara.In conditiile de sera, lumina nu scade. ea se mentine permanent.Deci copacul va fi insuc in eroare si prin urmare nu va desfrunzi. Teai intrebat vreodata de ce copacii care se afla sub iluminatiile de pe strazi desfrunzesc mai tirziu? Da asa este, ele primesc lumina de la acei iluminatori, si nusi dau seama ca a venit timpul sa-si lase frunzele pentru ca cred ca inca nu e toamna tirzie.Ai observat legatura dintre conditiile de mediu si bioritmurile stejarului.Am vb la general despre copacii pentru ca acelasi lucru se petrece si in cazul stejarului.Deci bioritmurile au un echilibru numai in conditiile naturale ale unui ecosistem.In cazul in care un stejar ar fi tinut in sera, fotosinteza nu va avea loc, sau va avea loc in cantintati f. mici, reproducerea de asemenea va fi afectata iar in cele din urma stajarul se va ofili.Va putrezi.Bafta.sper sa primesti o nota buna.

1 răspuns:
| rosallias explică:

Da sunt si eu a 9