| navarre a întrebat:

Geneza 19:1-8 - Lot a vrut să-şi dea fiicele virgine unei gloate de violatori pentru a proteja doi străini? Ce,, invataturi"tragem noi din aceste aberatii?
"Cei doi îngeri au ajuns la Sodoma seara; şi Lot şedea la poarta Sodomei. Când i-a văzut Lot, s-a sculat, le-a ieşit înainte, şi s-a plecat până la pământ.
Apoi a zis: "Domnii mei, intraţi, vă rog, în casa robului vostru, ca să rămâneţi peste noapte în ea şi spălaţi-vă picioarele; mâine vă veţi scula de dimineaţă, şi vă veţi vedea de drum." "Nu", au răspuns ei, "ci vom petrece noaptea în uliţă".
Dar Lot a stăruit de ei până au venit şi au intrat în casa lui. Le-a pregătit o cină, a pus să coacă azimi şi au mâncat.
Dar nu se culcaseră încă, şi oamenii din cetate, bărbaţii din Sodoma, tineri şi bătrâni, au înconjurat casa; tot norodul a alergat din toate colţurile.
Au chemat pe Lot, şi i-au zis: "Unde sunt oamenii care au intrat la tine în noaptea aceasta? Scoate-i afară la noi, ca să ne împreunăm cu ei."
Lot a ieşit afară la ei la uşă, a încuiat uşa după el,
şi a zis: "Fraţilor, vă rog, nu faceţi o asemenea răutate!
Iată că am două fete care nu ştiu de bărbat; am să vi le aduc afară, şi le veţi face ce vă va plăcea. Numai, nu faceţi nimic acestor oameni, fiindcă au venit sub umbra acoperişului casei mele."

7 răspunsuri:
| InoKo a răspuns:

Lot ia aparat pe cei doi straini pentru ca erau trimisi de Dumnezeu. Ei erau ingeri si prin urmare detineau spiritul sfint. Lot stia ca acestea erau de la Dumnezeu si ca Dumnezeu ii punea credinta la incercare prin acest test.De aceea el si-a dat fiicele. În acelaşi timp însă el nu aproba practicile obscene ale oamenilor din oraş, care, de altfel, nu–l considerau drept unul de–al lor, deoarece, în mod evident, el şi familia lui nu se complăceau în societatea lor. După cum spune 2 Petru 2:7, 8, „Lot (. . .) era profund îndurerat de conduita libertină a persoanelor care sfidau legea, — fiindcă, din cauza a ceea ce vedea şi auzea cînd locuia în mijlocul lor, acest om drept îşi chinuia zi de zi sufletul din cauza faptelor lor nelegiuite." Aceste împrejurări constituiau o severă încercare pentru Lot, deoarece el era un om drept şi avea oroare faţă de o asemenea conduită. Ne putem închipui ce au simţit fiicele lui Lot cînd au aflat ce se întîmplase. Faptul acesta le–a pus la încercare loialitatea faţă de Dumnezeu. O indicaţie precisă aflăm în Iuda 7, unde citim că „Sodoma şi Gomora şi oraşele din jurul lor (. . .) ne sînt puse înainte ca un exemplu de avertizare, suferind pedeapsa judecătorească a focului etern.". Ideea practica pentru noi, sau lectia pe care o desprindem este loialitatea pentru Dumnezeu...Acest act a lui Lot denota credinta si iubire puternica pentru Dumnezeu.La fel au facut si fiicele sale, actiunea savirsita de ei a fost un lucru placut in fata lui Dumnezeu si stim ca mai departe Dumnezeu ia salvat din acest oras Sodoma care era un oras imoral.In acest oras era practicat homosexualismul si prostitutia.Barbatii care au venit la Lot au cerut sa se culce cu oaspetii lui.Aceasta numim homosexualism.Lui Dumnezeu nu-i plac asa practici.Prin urmare, fapt ca Lot si-a dat fiicele, inseamna ca el nu a sustinut practica asta.Deaceea Dumnezeu la binecuvintat.Invatam de aici ca este important sa sustinem dreptatea si normele divine puse de Dumnezeu.astfel ca El ne rasplateste bogat.Nu am extras asta de pe net. E ceea ce am cercetat eu singura intr-un timp indelungat. sper ca te-am ajutat.

| consilierindragoste a răspuns:

Credeti ca dumnezeu ar fi in stare sa-i ceara cuiva sa-si peracurveasca ficele pentru ca sa le puna credinta la incercare? oh eu nu cred asa ceva astea sunt cu adevarat jigniri aduse in fata la dumnezeu si in plus incalca una din cele 10 porunci date de dumnz/lui moise ''a nu prea cuvr ''si iubesteti aproapele nu cred ca este o porunca in care dumnz. ne cere sa ne sacrificam pe unii dintre noi. sunteti de acord cu mine? e prostec e chiar prostesc din toate cele povestite de colegul nostru ne dam seama ca dumnezeu vrea sa vada singe ca sa fie sigur ca credem in el. total gresit nu sunt de acord cu asta, asa ca nu am sa pot sa iti rasp la intrebarea aceasta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu pot adauga nimic la ce a scris darkness.doar atat. din doua rele alegi pe cel mai mic. iar lot a trebuit sa aleaga intre familie si legea morala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar de ce toti din oras au venit la lot? sa le dea strainii sa se impreuneze? era cetatea plina nu-i asa? era musai sa se impreuneze cu acestia?

| InoKo a răspuns:

Consilierindragoste ce spui tu de relatarea in care Dumnezeu ii cere lui vraam sasi sacrifice fiul, unicul fiu pe care la obtinut la batrinete, in calitatea de jertfa? Nu a fost asta un test? si nu a facut Avraam dupa cum a zis Dumnezeu? da a facut si din singurul motiv pentru ca avea credinta si credea ca Dumnezeu are sal invie la un moment dat! Dar na spus oare apostolul Pavel ca a iubi pe semenii nostri inseamna chiar si ati da viata pentru ei? asta tot din iubire vine, si Dumnezeu apreciaza asa jertfe.In unele cazuri El asteapta fapte foarte puternice.Crezi ca lui Lot i-a fost usor sasi dea fiicele? oare nu sa indoit el? poate ca sa indoit si poate ca la inceput a ezitat la pasul asta, dar pina la urma le-a dat. Dumnezeu ne testeaza citeodata in situatii foarte dificile, ca sa ne vada credinta.In fine nu poti aprecia binele pina nu treci prin greu.

Răspuns utilizator avertizat
| InoKo a răspuns:

Dacă o persoană v-ar acuza în public că abuzaţi de autoritatea de cap al familiei, spunând că toţi copiii dumneavoastră ar fi mult mai fericiţi dacă ar avea libertatea să ia decizii singuri şi că toţi vă ascultă numai din interes, nu din iubire, care ar fi cea mai bună modalitate de rezolvare a problemei? Dacă l-aţi ucide pe calomniator, aţi înlătura oare îndoielile din mintea celor din jur? Cea mai bună modalitate ar fi să le daţi acestor copii ocazia să depună mărturie în favoarea dumneavoastră, arătând că sunteţi un cap de familie drept şi iubitor şi că ei locuiesc cu dumneavoastră fiindcă vă iubesc! Dacă unii dintre copii i-ar da crezare adversarului, dacă ar pleca de acasă şi ar ajunge la dezastru adoptând alt mod de viaţă, lucrul acesta i-ar ajuta pe observatorii sinceri să înţeleagă că ar fi fost mult mai bine dacă acei copii v-ar fi urmat îndrumările...Si asa isi pune un parinte la incercare copii. uite, Dumnezeu este Iubire.stim cu totii asta... dar sunt multe alte relatari in Biblie unde se arata ca Dumnezeu procedeaza asa si nu trebuie sal judecam sau sa gindim ca a actionat stramb! eu mi-am expus parerea cu privire la ceea ce ai intrebat tu.si fie ca sunteti sau nu deacord.ideea care am exprimato nu e ca as fi impotriva lui Dumnezeu, dar ca El are dreptul sa faca ce vrea cu noi. iar noi avem obligatia sa aratam devotiune sfanta, atita tot.