Utilizatorul anterior ţi-a spus o prostie cât el de mare. Dacă două limbi sunt în aceeaşi familie nu înseamnă neapărat că seamănă una cu alta în aşa hal încât s-o ştii şi pe cealaltă cu "mici ajustări". E o inepţie cât el de mare!
Engleza e o limbă germanică mai mult ca sintaxă. Vocabularul îl are mai mult din franceză, deci despre ce vorbim? Sunt asemănări minore hound(sinonim cu dog) = hund(germană) = câine. Cat = katze = pisică, etc. Dar asta nu înseamnă că germana şi engleza sunt inteligibile între ele cu "mici ajustări".
Ca să îţi răspund la întrebare, da. Majoritatea nemţilor(mai ales cei tineri) ştiu ŞI engleză. Nu toţi perfect, dar pot duce o conversaţie de bază. Nu e valabil invers. Britanicii nu ştiu germană.
Ca in orice tara sunt oameni care stiu engleza si care nu stiu. Nu poti sa faci o evaluare. Singurele popoare care refuza cu obstinatie sa invete alte limbi sunt ungurii si rusii. Chestia este ca si la ei s-a mai schimbat optica.
Salut,da,germanii cunosc limba engleza dar cam stramba din nas cand le vorbesti in engleza, ei prefera sa le vorbesti in germana, normal...am trait propriile experiente cand le vorbeam in engleza si raspundeau in germana si strambau din nas
Da, multi germani stiu engleza, comparativ cu alte popoare europene. Ai scris de trei ori ''germani'' in loc de ''germanii''.
Limba engleza este o limba germanica, deci, prin definitie daca stii germana obligat te vei descurca si la engleza cu mici ajustari, documenteaza-te aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_englez%C4%83
Pai du-te si intreaba-i daca stiu sa vorbeasca engleza. Poate unii stiu, iar altora si limba materna li se pare o limba straina.