Zbenguici
| Zbenguici a întrebat:

Globalizare: Pro si contra. Argumentati

Răspuns Câştigător
| jedi_7867 a răspuns:

Pro. Viata este o miscare globala spre uniune.

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Contra (de la echipa nationala a Romaniei)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce tare raspuns ai dat Claulaughing, Chivu oare ce face?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu pot sa iti dau un raspuns corect, dar pot zice...
Pro.pentru ca e un "magazin"deschis...omenirii
Contra.Toate,tarile stil china, taiwan...au cucerit piata, dar scade calitatea produselor...si mai e faza ca e si ieftina.Adica bani putini...pe marfa proasta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Zbenguiciule, sunt in ceata.ma impart intre a ma opune mersului lumii si a merge cu valul. daca merg cu valul am sanse sa ma mentin la suprafata. daca merg impotriva curentului merg singur.globalizare pentru mine inseamna pregatirea pentru guvernarea antihristului, ajungerea sub un singur guvern global, o singura limba o singura religie, in care vom fi obligati sa ne oferim inchinarea unei singure persoane care se va ridica singur la rangul de divinitate. vom fi controlati cu acele cipuri biometrice, in ideia eradicarii furturilor evaziunilor, crimelor, infractiunilor de tot felul le vom accepta.de aceia se spune ca nimeni nu va putea cumpara sau vinde daca nu are semnul pe mana sau pe frunte.banul ne controleaza viata acum si santem sclavii, datoriilor noastre facute prin banci si alte modalitati de manipulare.cipurile vor avea si rolul acesta.in biblie scrie.cine nu a muncit nici sa nu manance in ziua respectiva.acu este un sfat, sau o porunca.atunci va fi o obligatie.asta este globalizare.in domeniul in care lucrez, deja politic sunt cartile facute.economic la fel. s-au distrus combinatele siderurgice facute de romani care mergeau bine si asigurau strictul de metal pentru tara.cand basescu si-a dat cu parerea deja a pecetluit soarta siderurgiei romanesti si consfintit secretul de privatizare a sidex. urmarea? veti vedea dupa 15 iulie. zbenguici asta e globalizarea.religios? care este religia ce intruneste toate libertatile ce si le pot asuma oamenii in general? multi idoli urmati de cei ce se sinucid pentru ei fac parte din aceasta biserica.scientologica.cati mai cred sau sunt luati in serios? dintre crestini? vezi pe TPU.si mai vezi la concertele lui jackson, viitorul omenirii, ce credinta are.asta e globalizare zbenguici dupa parerea mea. e bine? e rau? vom trai si vom vedea.

| Flav a răspuns:

Contra.
Imi plac traditiile, specificurile fiecarei zone. Vreau cand sa ajung undeva, sa fiu asa mirat, incat sa-mi dau seama ca am trait degeaba.Globalizarile au rolul lor, dar pe termenul de general sunt contra. Vreau sa fim cat mai diferiti. Asta ne ofera pofta de cunoastere, de absolut.
P. S. Ma ajuta careva sa globalizez maneaua?big grin

Zbenguici
| Zbenguici explică:

@Clau ai si tu dreptate, noi suntem globalizati numai de Hagi, Nadia si Nastase. Cu toate astea, nu asta viza intrebarea mea.

@Criticul ia in calcul dimensiunile globalizarii (economica, sociala, politica, culturala si de mediu) si apoi vei vedea si pro si contra.

@Flav dar globalizare nu inseamna distrugerea traditiilor pentru ca fiecare zona are specificul ei. Important este sa se pastreze. Asta depinde de oamenii din zona respectiva. In acelasi timp ai acces la o gramada de alte culturi (eu as bifa asta la pro) in afara de a ta. Ca ne-am americanizat cu totii este un contra, dar vina nu trebuie cautata in oglinda?
@Aminadab unde sunt probleme facute de mana omului, solutia este tot in mana omului - sau in mintea sa. Dumnezeu nu este un raspuns viabil prin neimplicarea sa. Nu Il neg, insa spun ca daca tu, eu, el si altii nu fac nimic, cum sa nu profite altii de asta? Este adevarat ca statele puternice profita din plin de globalizare insa in acelasi timp si pierd: marile firme pleaca in tara subdezvoltate pentru activitatea de productie, iar economia lor devine una bazata pe servicii si e periculoasa- ai vazut cum a cazut Anglia in actuala criza de la o zi la alta. Apoi problemele de mediu, foametea pot fi rezolvate mai usor la nivel global pentru ca sunt probleme globale. Nu crezi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exact intrebarea asta vroiam sa o pun ieri, dar m-a facut site-ul ca am prea multe.
Antiglobalizare, asta e cel mai rau lucru care se poate intampla in momentele astea.

Zbenguici
| Zbenguici explică:

@supersx de ce?

| Flav a răspuns:

Iar imi rastalmacesti cuvintelehappy. Am spus ca-s contra pe fenomenul de general. Adica sa ma duc intr-o tara straina si sa vad acelasi gen de muzica ascultat, aceleai haine la magazin, aceeasi mancare, yeaaaah!
Vreau sa vad senzationalul, nemaivazutul, incredibilul ( cer scuze O. T. V-ului laughing ).
Alt argument ar fi de ce sa copiem pe altii? Sau altii pe noi? Asta inseamna lipsa de creatie si inventivitate.
De ce nu s-ar globaliza atunci o limba, sa vorbim toti acelasi cod? Cu asta cred c-as fi de acord. Mi-e necunoscuta calea prin cale au aparut aceste limbi. Si de asemenea mi se pare ceva ciudat ca noi oamenii, sa nu ne intelegem intre noi. Mi-ar place sa stiu, in caz ca exista extrateresti sau alte populatii, daca si ei au mai multe culturi si limbi. Sau numai noi suntem asa mofturosi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce? Pai hai sa incepem. Cine si de ce are interes ca un grup sa controleze ce se intampla cu miliarde de oameni? In istorie tocmai diversitatea a dus la progres, iar acum se incepe punerea in practica a unui concept care sa duca, peste cateva zeci sau sute de ani, la aplatizarea diferentelor dintre oameni, state, regiuni. Nu mi se pare ca incurajeaza dezvoltarea atata timp cat mie ca tara imi e bagat pumnul in gura si devin groapa de gunoi si importator serios al produslor altora, tocmai sub pretextul fals al calitatii produselor. Ce e acum UE nu e altceva decat treceerea spre acel guvern mondial, de data asta pe fata si legal, de care vorbeau unii si altii prin literatura. Si mai e ceva. Globalizarea nu va face altceva decat sa legitimeze, tocmai prin apartenenta si a altora la grup, actiuni stupide ale Sua sau ale altor mari puteri, mai ales pentru ca, sa fim seriosi, ideea de unitate e facuta doar pentru cei mari, nu pentru cei mici.
De ce anti? uita-te doar la represaliile la care sunt supusi cei care vor si pot sa aiba o parere diferita.

Zbenguici
| Zbenguici explică:

@Flav (offf happy ) de data asta nu ti-am rastalmacit cuvintele ci am venit cu un contraargument. Generalizarea ta mi se pare .cum sa spun eu. intinsa prea mult, pentru ca asta inseamna ca am avea in primul rand toti oamenii aceleasi preferinte, aceleasi gusturi, aceleasi mentalitati ca sa ascultam aceeasi muzica, sa purtam aceleasi haine -intre noi fie spus, ma indoiesc ca mergi la facultate in costum taranului roman. Culturile puternice- franceza, germana, engleza, chineza, japoneza- sunt tari pe pozitie. Nu se schimba. O armonizare are loc, de acord cu tine, insa nu duce spre uniformizare. Sloganul EU este "Unitate prin Diversitate" si nu prin "uniformizare". De asta, in programele europene se pune accent pe armonizare, nu unformizare. Armonizare legislativa, economica. In afara de astea doua, culturalul si socialul este lasat la latitudinea fiecarei comunitati. Si, Flav, acum 2 ani in EU incepusera sa negocieze pentru formarea unui fond lingvistic comun. Apoi, extraterestii cica ar comunica telepatic, ei nu au avut turn babel happy

@supersx imi place expunerea ta, insa limitarea in functie de granite nu ar trezi iarasi instinctul de cucerire? Centrele si cercurile de influenta au existat oricum de cand lumea. Faptul ca ti se pune pumnul in gura nu crezi totusi ca este din vina ta? Ca daca e sa fim sinceri, atata timp cat nu demonstrezi viabilitate, eficacitate si eficienta, atata timp cat nu iti respecti promisiunile, de ce sa se puna baza pe tine?


Eu sunt pro globalizarii economice, de mediu si sociale. Anti globalizare politica.
In ceea ce priveste dimensiunea culturala, imi place sa am acces la alte culturi si cred ca atata timp cat nu imi pierd identitatea mea, de ce m-ar afecta cunoasterea alteia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@zbengooitchi - tocmai asta e, sub pretextul globalizarii economice (fara cap), sociale (greu, daca nu imposibil de realizat), de mediu (deja existente) se vrea o globalizare politica, care sa permita unora sa controleze lumea dpdv economic, social, pana la urma, mental. DPDV cultural, nu se poate vorbi de globalizare, ci doar de deznationalizare, care are un efect mai rapid decat globalizarea.

Întrebări similare