Verbele auxiliare sunt verbele care ajuta in formarea unor timpuri, de exemplu "Eu AM sa plec la mare.", iar cele copukative sunt cele care formeaza predicatul nominal impreuna cu numele predicativ ( Ea ESTE draguta.)
Sper ca ti-am fost de folos .
Verbele copulative impreuna cu numele predicativ formeaza predicatul nominal. De ex. : El este destept: el-subiect in cazul N.; este destept-predicat nominal format din verbul copulativ "este" modul indicativ, timpul prezent si din numele predicativ "destept" care e subiect cu functia sintactica de nume predicativ in cazul nominativ. Iar cele auxiliare sunt doar verbele "a avea" sau "a vrea". De ex : "Am eu niste nuci in buzunar" sau "Vrei sa mergi in parc" -aici sunt predicative si aici sunt auxiliare: "Am uitat sa-i aduc mancare" sau "Daca nu veti zbura". Verbele sunt auxiliare cand intra, ca auxiliare, in alcatuirea unor timpuri compuse". De ex. perfect compus: eu am zburat, tu ai zburat, el a zburat... Cam atat. Sper ca te-am ajutat.
Pai faza sta cam asa: sunt 3 verbe auxiliare(''a vrea'', ''a avea'' si ''a fi''). a vrea si a avea au doar functie de verb auxiliar. in schimb verbul a fi este si auxiliar si copulativ...cum s-a zis si mai devreme verbul copulativ ajuta la formarea predicatului nominal...ar trebui sa ti se predea asta la scoala.eu o stiu din clasa a 5-a si sunt a 10-a acum