In triunhiul abc-isoscel, de baza [ac]; m mijlocul [ac];[ab]=5 cm;[mc]=4cm;[pm]=3 cm, masura unui unhi exterior este 116 grade,Aflati unghiurile triunhiului abc,perimetrul si aria sa,m(unghABM),m(unghBMC).
In triunhiul ABC; ab=ac,bd perpendicular pe ac.ce perpendicular pe ab,bd se intersecteaza cu ce={o}. Aratati ca:
a)bd=ce
b)ao-bisectoarea unghiului bac,mediatoarea [bc]
c)tr boc-isoscel
In tr.Abc-echilateral,D apartine lui Ab,e apartine lui Bc, f apartine lui Ac, bd=ce=af.Aflati:
a)tr def-schilateral
b)m(unghAdf)+m(unghAdf)
Sh eu sunt tot in clasa a 6, sh probleme din astea facem in clasa! Sh a zis ca din astea s'ar outea sa ne dea si la teza! funda?
In triunhiul abc-isoscel, de baza [ac]; m mijlocul [ac];[ab]=5 cm;[mc]=4cm;[pm]=3 cm, masura unui unhi exterior este 116 grade,Aflati unghiurile triunhiului abc,perimetrul si aria sa,m(unghABM),m(unghBMC).
In triunhiul ABC; ab=ac,bd perpendicular pe ac.ce perpendicular pe ab,bd se intersecteaza cu ce={o}. Aratati ca:
a)bd=ce
c)tr boc-isoscel
In tr.Abc-echilateral,D apartine lui Ab,e apartine lui Bc, f apartine lui Ac, bd=ce=af.Aflati:
a)tr def-schilateral
b)m(unghAdf)+m(unghAdf)
Sh eu sunt tot in clasa a 6, sh probleme din astea facem in clasa! Sh a zis ca din astea s'ar outea sa ne dea si la teza! funda?
Apoi vezi...nu e asa greu.Gandeste-te logic.Succesc foarte multtttt, stiu ca vei lua 9 sau 10.
1: chestia asta am luat-o de pe INTERNET si tu nu te mai oftica
2: cati ani mai ai si uh?
a)bd=ce
c)tr boc-isoscel
a)tr def-schilateral
b)m(unghAdf)+m(unghAdf)
Bai aname, nu te mai lua dupa mine ca eu am dat prima rasp alea sh uh ai dat copy and paste!