| Feliutza a întrebat:

Heey! Ma ajutati sa rezolv aceasta problema psihologica, Please!
Am nevoie urgent de ea...

--Sunt 5 case de culori diferite
--In fiecare locuieste cate o persoana de nationalitate diferita
--Fiecare din cei 5 beau un anumit tip de bautura, fumeaza tigari de o anumita marca, si ingrijesc un animal anume
--Nici unul nu are acelasi animal, nu bea aceeasi bautura si nu fumeaza aceleasi tigari ca si ceilalti

1: Englezul locuieste in casa rosie.
2: Suedezul are un catel.
3: Danezul bea ceai.
4: Casa verde este in stanga celei albe (they are also next door to each other)
5: Cel din casa verde bea cafea.
6: Cel care fumeaza Pall Mall creste pasari.
7: Cel din casa galbena fumeaza Dunhill.
8: Omul care locuieste in casa din mijloc bea lapte.
9:Norvegianul locuieste in prima casa.
10: Cel care fumeaza Blend locuieste langa cel care are pisici.
11: Cel care creste cai locuieste langa cel care fumeaza Dunhill.
12: Cel care fumeaza Blue Master bea bere.
13: Germanul fumeaza Prince.
14: Norvegianul locuieste langa casa albastra.
15: Cel care fumeaza Blend are un vecin care bea apa.

Răspuns Câştigător
| corolav a răspuns:

Se pare că harumii are dreptate.
De fapt eu ți-am spus că mai lipsește o informație.
Răspunsul corect este.
Casa 1, este de culoare galbenă, locuită de un norvegian, care bea apă, fumează Dunhill și are pisici.
Casa 2, de culoare albastră, locuită de un danez, care bea ceai, fumează Blend și crește cai.
Casa 3, de culoare roșie, este locuită de un englez, care bea lapte, fumează Pall Mall, și crește păsări.
Casa 4, de culoare verde, locuită de un german, care bea cafea, fumează Prince și probabil că are un pește. ( aici era informația lipsă).
Casa 5, de culoare albă, locuită de un suedez, care bea bere, fumează Blue Master și are un cățel.

4 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Lipseşte o informaţie, despre un al cincilea animal.

| corolav a răspuns:

Problema se începe astfel a se rezolva:
Se numerotează 1, 2, 3, 4, 5 şi se lasă 5 spaţii orizontale în dreptul fiecărui acest număr. Se acordă deci fiecărui număr cele 5 calităţi: naţionalitate, băutură, culoare casă, ţigări, animale.
Se aşează norvegianul pe poziţia 1 ( conf. 9). Se şterge norvegian de la poziţiile 2, 3, 4, şi 5.
Se pune casa albastră pe poziţia 2(conf.14). Ştergem casa albastră de la poziţiile 1, 3, 4 şi 5.
La poziţia 3 se bea lapte(conf. 8). Ştergem lapte de la poziţiile 1, 2, 4 şi 5.
Şi tot aşa, din aproape în aproape,, pe baza informaţiilor şi a raţionamentelor logice se ajunge la rezolvarea problemei.
Succes!

| Harumiiii a răspuns:

Am rezolvat si eu problema asta, cand era "populara" pe net. Ai uitat sa pui intrebarea. Iti cerea sa zici care dintre cei cinci fantastici detine un peste iar daca rezolvi problema corect o sa ajungi la concluzia ca germanul e alawinking. Bafta!

| millyca a răspuns:

Problema este de logica, nu psihologica si vezi ca la sfarsit trebuia sa apara si o intrebare.