| Maty2000 a întrebat:

Heey TPU! E primul an cand o sa fac chimie si vreau sa stiu cum vi se pare, daca e grea(eu asa am auzit), ce medie ati avut si daca trebuie sa invatam la inceputul anului tabelul acela mare.Cel mai complet raspuns primeste funda!

Răspuns Câştigător
| ayosmdk a răspuns:

Am terminat clasa a 8-a si pot sa spun ca mie chiar imi place chimia. Acum, depinde si de profesor.
Eu in clasa a 7-a am avut o profesoara super care ne-a invatat multe lucruri utile, si care facea multe experimente cu noi. In schimb, in clasa a-8a a venit un mos de 60 si ceva de ani care statea toata ora si citea din ziare ( pe care ni le dadea noua la sfarsit )
ne spunea cate case are, cati copii are, ne arata poze cu casa lui, copii lui, nepotii lui, isi numara banii tot timpul.
Avea o expresie ciudata pe care o repeta de fiecare data cand il suna cineva
Daca il suna un profesor spunea : Sa traiasca cel mai mare profesor din toata Europa de est si dupa toate globurile pamantesti laughing)
Daca il suna un preot spunea : Sa traiasca cel mai mare preot din toate bisericile din toata Europa de Vest si dupa toate globurile pamantesti laughing)))
Muream de ras cand spunea asta.
Chimia a fost super naspa cu el. Ne punea sa copiem din carte si apoi faceam ce voiam in clasa ( daca stau sa ma gandesc mai bine, nu era ceva chiar asa de rau laughing )
Nu ne-a predat un singur cuvant omul asta. si ne dadea niste teste super grele cu lucruri pe care nu le stiam pentru ca nu erau in carte si pentru ca el nu ne spunea nimic.
Avea o gramada de defecte : mirosea tot timpul a usturoi ( nu puteai sa respiri langa el ) laughing si avea un nas cat toata fata laughing L-am poreclit ' the nose man ' laughing

Mda... a murit acum 3 saptamani, Dumnezeu sa-l ierte!

Ok, ma opresc aici.
In concluzie, chimia e usoara si interesanta. sunt sigura ca o sa-ti placa.
Si in privinta tabelului, stai linistita, nu trebuie sa il inveti. Trebuie doar sa stii sa cauti informatiile potrivite din el. Cu timpul o sa ajungi sa il stii.
Fii atent la ore si o sa ajungi sa o intelegi.

5 răspunsuri:
| Alexandrumrz a răspuns:

Am avut media 10 si 9 si este foarte usoara

| Naomiroxana a răspuns:

Chimia nu este foarte grea daca inveti in clasa a7a ce putin mie mi s-a parut super usoara, in clasa a8a e putin mai grea...Iar tabelul periodic(sau tabelul ala mare cum il numesti tu) nu o sa il inveti pe tot doar anumite elemente care o sa vi le dea profesoara.
Te sfatuiesc sa inveti foarte bine formulele si radicalii(o sa intelegi pe parcursul anului despre ce vorbesc). Succes!
Funda?

| simina96 a răspuns:

Buna! La inceput o sa fie foarte usoara, nu faceti nu stiu ce chimie eu am avut media 9 si 10 pana in clasa a 9-a.De acolo se complica destul de mult daca nu iti place la inceput si nu mai faci exercitii.

| Anaaa9411 a răspuns:

Chimia e frumoasa daca profesorul e "frumos". Tabelul ala mare(al lui Mendeleev) n`o sa-l inveti ca pe Tatal Nostru, trebuie doar sa stii sa te descurci cu el.In rest...succes! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut.In clasa a 7a chimia nu este foarte grea,la inceput invatati despre unstensilele folosite in laborator(Pahar bersediuss,parca asa se chema, si altele). Intra opta se complica putin invatati despre formule chimice(NaSO, BaCl etc), dar parca astea se faceau dintra saptea, eu am avut 9 intra 7a la chimie, si la tabel trebuie sa inveti doar cele mai importante elemente:hidrogenul(H), Cuprul(Cu), oxigenul(O), Sulf(S) si alte chestii bafta