Este predicat verbal. chiar daca nu zice de cine, se subintelege ca de oameni e servita.
Este servita.
Predicat nominal, are verbul copulativ "este" care nu se poate inlocui cu "se afla" sau "exista"
PN este alcatuit dintr-un verb copulativ + nume predicativ.
In propozitia "este servita", verbul copulativ e "este", iar "servita" este numele predicativ, ( caz nominativ )
In propozitia "Bautura este servita din paharele de gheata", nu are cum sa fie diateza pasiva, este activa.
Nu cred ca ti-a zis asa ceva profesoara ta de limba romana, ori era ametita, ori e.
Si eu sunt de aceeasi parere, ca e nominal, insa nu cred ca am cum s-o fac sa-mi puncteze
Incearca sa ii zici asa, pai doamna profesoara, predicatu nominal nu e format dintr`un verb copulativ + nume predicativ? si ea ar zice DA, pai si aici de ce ziceti ca e predicat verbal ( argumentati va rog frumos )
Chiar daca zice ca o iei la intrebari, nu imi pot imagina ce profesoara ai.
Este predicat verbal. Dupa parerea mea. Este un mare bulumuc in capul meu acum. Nu pot sa-mi dau seama, chiar nu pot. Poate gresesc.
Pai cineva face actiunea, nu trebuie neaparat inclus subiectul logic deoarece se subintelege, eu sunt 100% ca e predicat verbal deoarece sunt la fel de sigura ca aceasta este o structura a diatezii pasive.
zumbalina întreabă: