| BybuDudu a întrebat:

Hei am nevoie de o definitie metaforica pentru primavara. dau funda si va dau mai ales la cei care imi dau si o definitie la metafora

Răspuns Câştigător
| Saddelyx a răspuns:

Metafora (din greacă: metapherin) este o figură de stil prin care se trece de la sensul obișnuit al unui cuvânt la alt sens, prin intermediul unei comparații subînțelese.

PRÍMĂVARĂ - Unul dintre cele patru anotimpuri care urmează după iarnă şi precedă vara, cuprinzând (în emisfera noastră) intervalul dintre echinocţiul de la 21 martie şi solstiţiul de la 21 iunie.

Sper ca te-am ajutat. happy

4 răspunsuri:
| Amrooo a răspuns:

Deci, metafora este o figură de stil prin care se trece de la sensul obişnuit al unui cuvânt la alt sens, prin intermediul unei comparaţii ascunse. Structura metaforei este următoarea: "punerea semnului identităţii între două obiecte diferite (lucruri, fiinţe, persoane) prin numele lor, pe baza unei analogii"

| base22 a răspuns:

Vizitati magazinul online cu o mare gama de produse
altex,hrana animale, produse eco, cosmetice, chiar si produse alimentare
blog:http://www-banii.blogspot.com

| hushhush a răspuns:

Primavara reprezinta un adevarat manunchi de ghiocei somnorosi care se trezesc de sub patura rece a zapezii.

| Descendants2016 a răspuns:

Metafora este o figura de stil prin care se trece de la sensul obisnuit al unui cuvant la un alt sens printr-o comparatie.

Întrebări similare