Este foarte simplu: sa obtii media de cel putin 5 la examenul de corigenta. Se sustin 2 probe, respectiv scris si oral si se face media aritmetica. Aceasta medie va constitui media anuala la matematica.
Deci nu conteaza ce medii am pe cele 2 semestre? Adica mie mi-ar fi trebuit 7 pe al doilea dar am incheiat cu 4 …
Nu conteaza mediile semestriale sau cea anuala, puteau sa fie orice medie intre 1 si 4, 50, conteaza media ce o vei obtine la examenul de corigenta.
In acest sens sunt prevederile Regulamentului-cadru, aprobat prin Ordinul MEC nr. 5447/2020, citez:
"ART. 133.(1)Elevul corigent este declarat promovat la disciplina/modulul de examen dacă obţine cel puţin calificativul „Suficient"/media 5, 00.
(2)Sunt declaraţi promovaţi anual elevii care obţin, la fiecare disciplină/modul la care susţin examenul de corigenţă, cel puţin calificativul „Suficient"/media 5, 00.
(3)Media obţinută la examenul de corigenţă, la cel de încheiere a situaţiei şcolare pentru elevii amânaţi pentru un an şi la examenul de diferenţă care echivalează o disciplină studiată timp de un an şcolar constituie media anuală a disciplinei respective şi intră în calculul mediei generale anuale."
Acum m-am liniștit de tot! Îți multumesc. eram foarte speriat, dar nu sunt șanse uriașe de repetenție, așa-i?
Nu sunt "sanse" de repetentie, ar fi ghinion foarte mare.
Totul este sa obtii media 5 sau mai mare la examen. Succes!
Mulțumesc! Voi reveni luni cu "update"?
De obicei la corigenta te trece, dar asa devreme se dau corigentele? Eu stiam ca se dau la sfarsitu lu august-inceputu lu septembrie
Anul acesta, data stabilită e 4-15 iulie.
Multa bafta, si anul scolar care vine pune-te pe invatat sa nu mai ajungi in situatia de a te duce la corigenta