| Cornulets a întrebat:

Hei!
Am si eu o problema:
Robinetul A umple un bazin in 6 ore.Robinetul B umple acelasi bazin in 10 ore.In cate ore umple bazinul Robinetul A si B?
pls...

Răspuns Câştigător
| didiDia a răspuns:

Sa notam cu x litri necesari umplerii bazinului. Viteza cu care robinetul A umple bazinul este egala cu (x/6) l/h, iar pentru robinetul B viteza este egala cu (x/10) l/h. Cand ambele robinete contribuie la umplerea bazinului, viteza totala de umplere este suma celor doua viteza, adica ea este (8x/30) l/h. Deci timpul cerut este egal cu raportul dintre x si viteza totala de umplere, adica x*30/8x=30/8=3 ore si 45 de minute

17 răspunsuri:
| Razviiiiiiiiii a răspuns:

In 4 ore rolling on the floor

| Dee0tzaA a răspuns:

In 8 ore

| victor96 a răspuns:

8 0re

| alyball a răspuns:

Raspunsul este 8 ore

| Bibuşca a răspuns:

Site-ul acesta nu este pentru ca tu sa-ti pui temele, pe el.Acesta este site cand ai nevoie de ajutor la ceva important nu pentru "Teme"deci gandeste singura si nu mai da temele astea pe site-ul acesta.Pentru ca noi nu trebuie sa-ti rezolvam tie exercitiile pentru scoala.

| AdelinaPaula a răspuns:

Impreuna in 10 ore.
laughing)))))

| anutza a răspuns:

O problema asemanatoare e 3 din aceasta revista gasesti aici si rezolvarea si explicatia http://www.infomate.ro/revista/imt306.pdf

| mOcoOvu a răspuns:

8

| Bobbless a răspuns:

4 ore pentru. ca scazi din cele 10 ore umplute de B cele 6 ore umplute de A.

| aLLin a răspuns:

logic.

| didiDia a răspuns:

@aLLin: Nici ca puteai sa scrii o prostie mai mare.
@ Ad3lYna,RazviXp: Radeti de prostia pe care ati scris-o?
Ceilalti care ati scris 8 ore iar ati scris prostii.
@Minnie: Nu e buna logica ta.
Daca va uitati la linkul Anutzei, veti vedea ca singura rezolvare corecta si logica e a mea.

| Cornulets explică:

@Bya: Nu este tema...doar ca am gasit`o undeva si mi-am batut capu`cu ea si vroiam sa va cer sprijinul:*

| Cornulets explică:

@Didi: n`am inteles de unde ai luat (8x/30)thinking
Poti sa`mi explici?:d

| didiDia a răspuns:

@Clauditsa,,@Didi: n`am inteles de unde ai luat (8x/30)
Poti sa`mi explici?:d ''
Ti-am scris ca,, viteza totala de umplere este suma celor doua viteze, adica ea este (8x/30) l/h''. Ar fi trebuit sa fie clar.sad
Pai daca prima viteza de umplere este(x/6) l/h, iar a doua (x/10) l/h, suma lor este (x/6)+(x/10)=(5x/30)+(3x/30)=(8x/30) l/h. Ai inteles?(P.S.: Am adus la numitor comun si de aia s-a obtinut in final numitorul 30, pentru ca 30 este numitorul comun intre 6 si 10.)

| Bibuşca a răspuns:

Didi te pricepi la mate...

| Cornulets explică:

Mi-am dat seama dupa aia. dupa ce am pus inttrebarealaughing Srrytonguebig grin

| AdelinaPaula a răspuns:

@didi - Iaa mai taci! Nu te mai crede asa de superioara ca nu esti!rolling on the floor
Ma doare pe mine undeva de logica ta loser.
Si cu ce drept ne critici tu pe noi? raised eyebrows
Pana la urma e un site unde iti spui opinia.winking
Geniile ca si tine sunt pe cale de disparitie, dragaa.:*
Maxiiiiiim smug.