1. Toti absolventii invatamantului profesional care promoveaza examenul de certificare a calificarii profesionale AU DREPTUL si se pot inscrie in clasa a 11-a a invatamantului liceal fie la seral in cazul in care se angajeaza, fie la cursuri de zi in cazul in care nu s-au angajat --- citeste : http://www.isjolt.ro/......3-ani1.pdf
2.Examenul de Evaluare Nationala pe care trebuie sa-l sustii indiferent ca alegi un liceu sau o scoala profesionala, consta in sustinerea a doua probe scrise NUMAI la doua discipline, respectiv limba romana si matematica,
In cazul in care vei dori sa studiezi la un liceu din filiera vocationala ( liceu pedagogic, liceu sportiv, liceu de arta, liceu militar, liceu de coregrafie, liceu de muzica) vei sustine, in plus, probe de verificare a aptitudinilor in functie de specificul liceului.
3. Fisa de optiuni o vei primi doar daca vei alege invatamantul liceal( nu cel profesional!) la un liceu din filiera teoretica sau tehnologica. In vederea repartizarii computerizate la un liceu din filiera teoretica sau unul din filiera tehnologica vei completa Fisa de Optiuni NUMAI dupa afisarea rezultatelor examenului de Evaluare Nationala. Repartizarea se face in functie de media generala obtinuta la Evaluarea Nationala si de optiunile insrise in fisa de optiuni.
p.s. Vezi in link tipuri de licee( teoretic, tehnologic, vocational):http://econsiliere.blogspot.ro/......ional.html
Nu ești obligat să dai examenul de evaluare națioanlă dacă mergi la profesională.
Cauta Art. 10, Art. 11 si Art 12 din continutul Ordinului OMENCS nr. 5068/2016 privind aprobarea Metodologiei de organizare si desfasurare a admiterii in invatamantul profesional de stat ---- vei afla ca media generala de la Evaluarea Nationala(EN) este utilizata in calculul mediei de admitere in invatamantul profesional de stat!
Tocmai ce am avut prieteni care anul acesta au mers la profesionala fără măcar să se prezinte la examenul de evaluare națională. Luau și așa nota 1, iar diriginta/dirigintele (nu știu ce are) le-a spus să nu vină pentru că nu e necesar. N-am nevoie de articole când am exemple din viața reală.
Bună!
La prima întrebare nu ştiu ce să îţi răspund.
Examenul îl vei da doar la mate şi română. În schimb, la istorie/geografie vei da teză.
Fişă cu liceele e posibil să primeşti, dar codurile le vei scrie la şcoală în prezenţa dirigintelui şi a unuia dintre părinţi, asta se va întâmpla după examen.
demylove întreabă: