| AnAnonima2305 a întrebat:

Hei!

Anul acesta termin clasa a 8a.
Am nevoie de cateva pareri despre mate-info.Imi doresc sa dau acolo.
Voua cum vi se pare materia?
Cum au fost testele initiale?
Si daca se poate sa imi povestiti si mie cate ceva despre romana/mate/fizica/chimia/biologia de liceu.

Ofer FUNDA!

Răspuns Câştigător
| Smerix a răspuns:

Hei! Iti voi povesti din experienta mea personala, eu fiind acum a X-a la mate-info, la unul dintre cele mai bune licee din oras.
Cand vei da testele initiale sa nu ai un soc ca (probabil) nu o sa stii sa faci mare lucrulaughing Eu am obtinut niste rezultate jalnice as putea spune si incepusem sa ma intreb oare cum am ajuns aici si cum o sa fac eu fata. Total gresithappy si te sfatuiesc sa nu faci ca mine. De exemplu, luasem la mate si fizica in jur de 4-5 in testele initiale si pe parcursul anului aveam numai 8-9-10, deaorece toti profii te iau de la 0 cu materia.
In legatura cu materia, nu pot sa spun ca e floare la ureche. Sincer am vazut pe pielea mea ca trebuie sa muncesc de 10 ori mai mult decat o faceam in 5-8 si poate tot nu obtin rezultatul pe care mi-l doresc si cred ca intr-un fel secretul este sa muncesti suplimentar(asta daca vrei sa fi la un nivel de 9 si 10, daca nu, poti sa scoti un 6-7 lejer). Cu restul materiilor, depinde de profesor; poti sa ai la chimie un prof care iti preda si are pretentii de parca ai fi la stiinte intensiv chimie sau, invers, poti sa ai la biologie o profa care da doar teste-si la alea sa poti copia- si-n rest te lasa in pace. La romana te sfatuiesc sa citesti ce va da ptc iti e mult mai usor sa faci comentariile. Si la info e subiectiv, eu cel putin consider ca informatica ori o intelegi ori nu. cred ca e printre singurele materii la care trebuie sa te duca intr-adevar capul, dar daca iti place o sa fie ok.
Totusi te sfatuiesc sa dai la mate-info si sa nu te lasi 'doborata' de primul semestru care este de acomodare, vei vedea ca dupa aceea te vei acomoda foarte bine cu tot ce tine de liceu. Mult succes la examen si sa intri acolo unde iti doresti!happy

2 răspunsuri:
| RebecaRahelaAbigail a răspuns:

Cred ca pentru liceu, cea mai ingenioasa alegere e mate-info, nu doar pentru ca se intra cu medii rezonabile, dar e si cautata partea asta, mai ales ca tehnologia avanseaza intr-un ritm galopant. te sfatuiesc si iti doresc din toata inima sa mergi acolo. succes!

| Maryan_Marian_1994 a răspuns:

Salut! Profilul Mate-Info poti invata cum sa utilizezi un calculator ca un expert. Materile sunt usoare atata timp cat iti place matematica pentru ca in acest profil se cere foarte multa pentru ca fara matematica nu vei sti ce valori trebuiesc schimbate atunci cand editezi ceva la un program si nu vei ajunge sa intelegi limbajul calculatorului. Pe acest profil poti sa te angajezi ca Contabil, Secretar, Informatician, Programator dar numai daca te ti de invatat. Bafta multa