anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei. As avea nevoie de ajutor, m-am gandit astazi cum o sa fie viitorul meu. faza este ca la scoala sunt clasa 7-a si la Romana nu prea stiu nimic si in majoritatea materilor exculsiv engleza nu prea ma pricep la nimic si niciodata nu am cheful de a invata si tot spun ca o sa invat is chestii dar mi-a ajuns, mi-a ajuns de tot, m-am gandit cum o sa fie daca continui tot asa si m-am informat foarte mult, scoala o sa-mi distruga viata, eu o sa-mi distrug viata pentru ca nu pot sa invat. tot timpul iau teme de pe net pentru ca nu stiu sa le fac, si ca sa imi iau job imi trebuie destula scoala. faza este ca eu nici nu cred ca o sa am un job sau o viata frumoasa peste 10 ani. aveti ceva solutii care sa ma calmeze sau imi prezic viitorul? Va rog daca ati avea ceva solutii sau nu stiu. doar daca ma puteti ajuta cu asta sau daca prezic viitorul, ar trebui sa ma bucur despre urmatorii 10 ani care o sa ii am pana o sa ajung pe strazi sau si mai usor sinucidere.

Răspuns Câştigător
| TheRealFantasy a răspuns:

Majoritatea materiilor exclusiv engleza, atunci concentreaza-te pe engleza.
Invata pentru mate si romana mai ales pentru evaluarea nationala, mergi la orele alea de pregatire moca daca nu aI bani de meditatii, de fapt chiar daca ai bani de meditatii laughing
Romana din generala e frumoasa, mie mi s-a parut mereu usoara fata de liceu.
Invata doar ce e in programa de examen/evaluare, nu trebuie sa inveti toata materia.
Adica nici mie nu mi-a placut sa invat la scoala, in generala mergeam doar la romana la olimpiada, si la engleza, la restul eram paleta, la fel sau si mai rau in liceu, am tot scazut, chit ca eram a profil tehnic la "A"... si totusi am intrat la facultate, tot pe tehnic, la profil mecanica, in engleza, ultimul dar mna. laughing
Dupa toate astea as zice ca daca nu iti place sa inveti la materii, invata pentru alea care conteaza pentru examene /evaluari mereu, mai mult pe ce e in programa de examen/evaluare si mai important pe ce iti place tie, iti va fi usor sa te axezi pe ceva pe viitor.

Daca vrei sa iei la evaluarea nationala cauta modele din anul trecut, doar 20-30 si ia la rand tipurile de exercitii, nu fiecare in parte, doar in general raspunsuri standard, trebuie sa fie si un barem, acolo e explicat mai detaliat cum trebuie sa rezolvi. testeaza-te si daca stii sa le faci nu ai de ce sa te stresezi.
Ideea e sa incepi, chiar si de anul asta, nu iti ia 2 ani sa inveti tot dar chiar si asa, o sa mai iei pauze din cand in cand si e mai bine sa fii previzibil + daca ai un start e perfect. Meditatiile, moca sau platite te ajuta, te impulsioneaza mental ca "trebuie sa ma duc" si asa usor usor inveti, mai ales daca sunt si cativa colegi cu care te intelegi bine.

La liceu daca as fi in locul tau m-as baga pe proiecte, extrascolare, extracuriculare si la fel, as invata doar ce e pentru examen in ultimii doi ani, sau ultimul, e lejer cu bacul.
Pe parcursul liceului ar trebui sa te hotarasti ce vrei sa faci in viata, nu e un moment crucial, odata ce termini liceul poti incepe orice facultate, oricand, daca ai resursele necesare, dar ar fi mai util sa o faci imediat dupa liceu, ca sa nu iti petreci cativa ani din viata in facultate de la 30-40 de ani.
Te ajuta doar sa te angajezi undeva, e doar o hartie care atesta ca tu ai un nivel de cunostinte, dar personal imi place sa cred ca si aptitudinile conteaza, poate chiar mai mult decat hartiile alea, adica da sigur invata, termina-ti studiile nu te speria ca nu treci de x examen, test, an, evaluare, trebuie doar sa gasesti metode de a invata/lucra constant.
Oricum, ideea e ca daca nu ai o facultate e mai greu sa gasesti un loc de munca dar daca ai aptitudini intr-un domeniu, daca stii sa faci ceva cat mai exact, ceva ce majoritatea nu stiu adica de exemplu fii sigur ca toti angajatii unui service sau companii pot sa fie vanzatori la un magazin daca ii pui, dar invers e mai greu, adica imposibil, intelegi?

" si mai usor sinucidere" mi se pare aiurea, personal mi s-ar parea mai greu sa ma sinucid decat sa invat sau mna...

Daca vrei sa te bucuri de ani atunci traieste momentele, nu fi inchis la minte, vorbeste cu cei din jurul tau si gaseste-ti drumul tau, adica ce vrei tu sa faci pe viitor.

1 răspuns:
| T0T a răspuns:

Școala nu e așa grea, mai ales în clasa a 7-a. Tot ce trebuie să faci e să fii atent la ore. Nici nu prea trebuie să înveți, decât acolo câteva ore pe săptămână, ceea ce e foarte puțin. Ce înveți tu acum e o bază, e ceva simplu. De asemenea văd că te plângi de română dar știi să scrii românește. La evaluarea națională îți dă să interpretezi un text, poate. Ce naiba, nu ești în stare să interpretezi un text? Subiectele sunt destul de ușoare.