| Neo12 a întrebat:

Hei
Aş vrea să ştiu şi eu cât mai multe informaţii despre Facultatea de finanţe, asigurări, bănci şi burse de valori.
Vreau să ştiu profilul liceului care ar trebui să fie urmat şi cam ce poţi deveni pe urmă, după ce termini această facultate.
Mai doresc să fiu informată despre orele desfăşurate.
Dau fundă celui mai complex răspuns. Mulţumesc!

6 răspunsuri:
| Standalonecomplex a răspuns:

Intra pe http://www.fabbv.ase.ro/licenta
acolo gasesti planul de invatamant, ce discipline ai in fiecare an.

Liceul poate sa fie oricare... da! si vocational.

Ce ajungi, economist dupa licenta toti aseisti sunt economisti.

Eu unu nu as alege FABBV in ASE, conteaza mult acreditarile cand vine vorba de ce ajungi. iar la capitolul asta CIG-ul sta cam cel mai bine.

Daca ai intrebari vorbim.

| Neo12 explică (pentru Standalonecomplex):

Eu aş dori să lucrez la bancă sau undeva în mediul acesta al economiei, unde se câştigă peste 1000 de lei.

| Standalonecomplex a răspuns (pentru Neo12):

Inteleg...cati ani ai?

16, dar mă preocupă mult viitorul. Vreau să ştiu ce aş putea face de pe acum, să nu mă trezesc la 18-19 ani că habar n-am în ce parte s-o iau. Într-adevăr, opţiunea s-ar putea schimba în legătură cu facultatea, dar un plus de informaţii, nu strică.
De aceea aş vrea să fiu informată în legătură cu multe. Chiar îmi place să stau la birou, să rezolv probleme, gen cum e la o bancă.

| Standalonecomplex a răspuns (pentru Neo12):

La banca e naspa.
Facultate la Ase de viitor e CIG (echivaleaza ACCA) si un master la CIG (echivaleaza CIMA).

FABBV nu acredita la fel de multe si oricum nu iti construieste o baza foarte buna pentru viitor.

Sfat : Ca liceu poti sa faci economic sau mate info (de preferat mate info si citeste o carte de contabilitate sau daca poti sa o faci aditional)
Ca facultate la ase cel mai bine faci CIG, echivaleaza multe, iar dupa poti sa faci master la CIG (contabilitatea afacerilor ceva de genu) sau FABBV sau chiar Master in baze de date la Cibernetica.

Dupa master sau in timpul lui incepe o acreditare internationala ACCA, CIMA, sau acreditare de la oracle pe programare.

Nu sunt la mate-info, asta e faza.