| SandaU a întrebat:

Hei cainii si pisicile se recunosc in oglinda? Am citit undeva ca delfinii sunt singurele mamifere care se recunosc in oglinda. Am incercat cu pisica mea, am pus-o fata in fata cu o oglinda mare dar n-a avut nicio reactie, apoi am incercat si cu cainele si nimic. Sunt tare curioasa.

5 răspunsuri:
| ElenaSA a răspuns:

Nu se recunosc; ei cred ca acolo este un alt animal. Pisica mea incerca sa dea cu laba in oglinda.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pisica mea nu a avut nici cea mai mica reactie, nu cred ca se percep ca fiind ele insusi

| ThatsTheSpirit a răspuns:

Eu ştiam doar de ciori că se recunosc în oglindă, dar e posibil să fie şi delfinii. Câinii şi pisicile nu se recunosc.

| thegatekeeper a răspuns:

Nu se recunosc. Unele pisici nu au nicio reactie si se uita in alte colturi ale oglinzii, iar altele chiar se sperie de propria reflectie, crezand ca se afla in fata unei alte pisici. Acelasi lucru este valabil si pentru caini si alte animale.

| sublime89 a răspuns:

Cainii si pisicile nu cred ca pot sa se recunosca. Delfinii nu sunt singurii care pot face asta. Cimpanzeii sunt la fel de capabili si ei sa se recunoasca. Poti sa vezi aici: https://www.youtube.com/watch?v=vJFo3trMuD8