| numesiprenume0 a întrebat:

Hei! Ce parere aveti de scolile postliceale, sanitare in general? Cum vi se par?
Intreb pentru ca sunt la sfarsitul anului 2 si nu cred ca mi se potriveste, mi se pare ca nu am reusit sa acumulez informatiile necesare, mi se pare ca am multe lipsuri si imi e teama in continuare. Examenele nu sunt foarte grele, dar reusesc sa invat doar pentru note si uit in scurt timp informatiile... doresc sa o termin char daca poate nu voi profesa, dar imi e teama ca nu voi termina, ca nu voi trece examenul pentru diploma.
M-ati putea ajuta cu ceva informatii? Cat de greu este sa termini o scoala postliceala sanitara? Cum se desfasoara examenele finale? Orice informatie despre subiect m-ar ajuta. Multumesc anticipat! Ofer funda!

3 răspunsuri:
| SEMIHA a răspuns:

Examenul pentru diplomă este greu în cazul în care ai fost o dată la 2 săptămâni la școală, dacă nu ai învățat termenii medicali, dacă nu ești bun/ă și la practică. injecții și toate alea.

Examenul de la final constă în mai multe probe care vor fi pe baza a ce am spus eu mai sus. Tot ce ține de Nursing, termenii medicali trebuie să îi știi cu ochii închiși, vei avea și o tehnică de prezentat, de asemenea și o parte de anatomie. Probă scrisă, orală, practică.

Ești în anul 2, dacă vei fi o elevă conștiincioasă vei reușii. Însă dacă nu te atrage domeniul sau simți că nu e pentru tine, nici nu mai are rost sa termini școala. Poți să te lași începând de mâine și să te axezi pe ceva la care ești bun/ă.

Dacă termini școala si nu vei profesa e in zadar efortul tău, anii de școală, să bați drumul degeaba. De ce ai face asta? Pur și simplu pierzi timpul, dacă în viitor nu include asta în viața ta, munca in domeniu.

Si daca termini școala cu o notă mică la examen, nu te va angaja nimeni. Mai ales dacă nu ai și Bac-ul luat.

Deci oricum ai da-o, nu e prea bine. Trebuie să iei o decizie bună pentru tine, gandeste-te ce îți dorești cu adevărat, gandeste-te dacă asta îți dorești, dacă asta poți face.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu ce si cum la examene, insa e foarte cautat domeniul.
Iei multi bani pe luna, si nu e nici munca fizica de spart lemne sau stat afara in frig si in ploaie.
Un asistent castiga cat unul din afara. happy

| AdelinaC a răspuns:

Nu este greu sa termini dar este mult mai slaba decat o facultate de asistente