Buna! Nu ai precizat daca esti in clasa a VIII-a sau a XII-a, asa ca voi incerca in raspunsul meu sa-ti dau sugestii generale, care se pot aplica atat la Evaluarea Nationala, cat si la Bacalaureat.Important este sa inveti in mod constant, sa fii prezent(nu doar fizic, ci sa te si concentrezi) la toate orele la materiile de examen pentru a nu ramane in urma cu lectiile predate la clasa. La limba romana, citeste toate operele din programa si toate comentariile si rezumatele aferente acestora si retine ideile principale, pe care apoi sa le redai cu propriile cuvinte in eseul de la examen. La matematica, invata la perfectie teoria si lucreaza cat mai multe exercitii, gradat, de la cele simple-simple, pana la cele cu asterisc. Acolo unde ai neclaritati, intreaba a doua zi profesorul la clasa si nu lasa niciodata lucruri nelamurite si neintelese! Dupa ce ai ajuns la un oarecare nivel si acumulat cunostintele de baza, lucreaza cat mai multe teste si variante de tipul celor de la examen pentru a te familiariza cu structura acestuia. In timp ce lucrezi, cronometreaza-te pentru a nu fi la examen in situatia ca desi stii sa rezolvi subiectele, ai o problema la incadrarea in timp. Prezinta-te la simulari si trateaza subiectele de aici cu seriozitate, va fi o pre-examinare ce te va ajuta sa iti testezi nivelul de pregatire de la acel moment. Cand vi se vor comunica la clasa notele, fii atenta sa vezi ce ai gresit si incearca sa te axezi pe acea parte de materie care se pare ca nu o prea stapanesti pentru a nu ajunge sa repeti greseala de la simulare in vara, la examen. Sper ca te-am ajutat, macar putin! Mult succes!
Pai invata cam tot ce ai fa cat mai multe exercitii ca sa fii in forma nu lasa pe ultima 100 de m.
Eu zic sa inveti din timp o sa iti fie mult mai usor si aceste simulari sa nu te sperie ci sa te intareasca multi cedeaza din cauza emotiilor incearca sa iti invingi emotiile pentru ca te poti pierde si sa uiti totul asta e cel mai bun sfat pregateste-te psihic si invata din timp
Adi1987 întreabă: