Bai nu stiu ce sa zic. Ai intr-un fel inclinatie pentru latura asta, adica nu e totul chiar asa sec cum ar scrie oricine dar totusi parca prea arunci frazele brusc, nu e chiar o continuitate in exprimare. Sunt si unele cuvinte care sunt puse aiurea cumva. Adica nu suna prea bine in context gen `capsor` sau un copil cu atatea formule de politete? Nu prea sunt realiste deloc unele chestii iar modul cum ai incheiat... nu are deloc suspans, nu ma face sa vreau sa continui sa citesc. Esti pe drumul cel bun, ai talent spre latura asta dar trebuie mai mult efort, sa gandesti mai mult frazele inainte sa le zici, sa le transpui mai diferit, sa-ti gandesti foarte bine personajele inainte, din punct de vedere al situatiei, comportament etc iar abia apoi sa le transpui in opera. Am inteles ca tu vrei ca baiatul sarac sa fie genul ala de copil bland, ascultator, cumva timid, dar totusi e un copil sarac, probabil mic, si crede-ma ca in clasa de jos nu se vorbea asa elevat cum ai spus tu. Sunt detalii care fac o diferenta enorma. Dar cum am zis, esti pe drumul cel bun, ai talent, pare si o idee... nu prea originala dar o sa-i dai tu ceva al tau, dar ai mai multa grija la stil si conturarea personajelor. Scoate-le din anonimat cu ceva trasaturi ca pana acum sunt la fel ca orice alti copii din alte carti SF.
Sau nu stiu, trebuie sa te inspiri din povestile cpiilor saraci de la tv sau sa te inspiri din viata reala
Mie mi se pare ok. Continua tot asa, si iti recomand wattpadul pentru mai multe pareri. Bafta!
Multumesc pentru sfaturi, o sa tin cont de ele. Si la faza cu exprimarile copiilor m-am gandit ca trebuie sa arat ca daca sunt saraci nu inseamna ca sunt mai prostuti, din contra... Dar parerea cititorului conteaza mai mult.
N-am zis ca sunt prosti, dar serios, oamenii saraci chiar nu stau sa duca educatia PANA LA NIVELUL ACELA. Ce ai folosit tu e un limbaj specific inaltei societati. Eu am inteles ce ai vrut tu sa arati, dar pare extrem de fortat cu acel limbaj considerand mediul descris. Totul trebuie sa se simta natural, nimic fortat chiar daca e un SF.
Mda... O sa incerc sa modific