Nimeni nu poate sa se organizeze in locul tau, iar de sfaturi românii sunt plini, nu ai cum sa le faci pe toate decat renuntiind la cîte ceva, adică la distractie si timp liber, ori inveti ori te distrezi, una din două, ca si la serviciu, nu te poti relaxa tot tipul 8 ore cit muncesti, e adevarat ai si la serviciu pauză, dar pauza trece repede, si nu stii ce sa faci mai intîi, sa maninci sau să te odihnesti sau sa vorbesti la telefon, dat fiind faptul ca in timpul lucrului nu ai voie sa vorbesti la telefon. Asa e si cu scoala, ori inveti ori stai in pauze, chiar si acasa daca mai mult te relaxezi nu faci nimic, totul trebuie organizat, ca altfel nu faci nimic, si cel mai bine inveti cand vii acasa de la scoală, ca ai materia proaspata in cap, dar daca stai pe TPU 8 ore pe zi nu faci nimic, o sa ceri sfaturi la teze sa ti faca pe TPU rezumate, ca tu nu ai avut timp de scoală, ai copil de crescut
Organizeaza-ti un program de care sa te ții. Ex: 8-14 școală
14-15 pauza/ relaxare
15-17 teme
17:00-17:30 pauza
17:30-... Învăt ( nu stiu de cat timp ai nevoie pentru invatat, deci te orientezi tu)
X-.- pauza 10 Min
Y-.- învăț
Z- dorm
Stiu ca suna cam ciudat, dar îți sugerez sa iti faci temele cand le primești sa nu ti se adune cu tona, iar de invatat, inveti cu o zi înainte. Tot așa ți-ar fi mai ușor daca ai trage tare si ți-ai face temele pentru weekend vineri dupa masa, iar în weekend îți mai rămâne doar sa inveti, iar aici ai putea include si invatatul pentru evaluare națională deoarece in general materia de a 8-a e pregătire pentru. examen. Asa restul weekendului te poti relaxa.
Părerea mea: clasa 8-a e ca toate celalalte, adică singura chestie mai "speciala" e ca dai ev. nat. Deci per ansamblu nu e așa grea, daca inveti din timp, totul va fi bine. In orice caz succes!
Sincer,depinde cum te descurci la scoala.Pentru mine a fost foarte usoara.La examene nu am avut emotii, nici la probele pe care le-am dat pentru liceul de arte.A fost lejer, mie mi-a placut.N-am invatat zi si noapte si totusi am intrat la un liceu bun si la o clasa de altfel la fel de buna.Trebuie sa fii constient/a de faptul ca e un examen important.Anul acesta am tterminat clasa a 8-a.A fost frumos, nu te stresa.Profesorii si parintii o sa puna presiune pe tine, far tu trebuie sa rămâi calm.Sincer,mie mi s-a parut super usor examenul. Daca mai ai intrebari despre orice legat de clasa a 8-a poti sa-mi scrii in privat, te pot ajuta.Succes!