Cu ajutorul unei seringi, goliţi un ou de găină de conţinutul său, printr-un mic orificiu practicat în partea mai lată. Lăsaţi apoi oul gol să se usuce bine în interior. După uscare, turnaţi în ou nisip fin(sau sare fina), apoi astupaţi orificiul cu ceară albă de lumânare, căutând să-l faceţi cât mai puţin vizibil.
Oul astfel "preparat" vă ajută să faceţi o serie de… scamatorii de echilibru. La masă, de exemplu, îl puteţi aşeza printre celelalte ouă "normale" de unde îl veţi lua apoi "la întâmplare" şi veţi demonstra că ştiţi să-l dresaţi. Astfel, oul va fi gata să stea "liniştit" în poziţiile cele mai de necrezut: pe lama unui cuţit, pe marginea gurii unei sticle ori chiar, pe masă, în vârful său cel mai ascuţit.
În orice poziţie îl veţi aşeza, nisipul va aluneca şi se va aşeza astfel încât să formeze un centru de greutate jos, favorabil menţinerii întregului ou în poziţii greu de imaginat pentru un ou obişnuit. Cred ca ti-am dat prea tarziu raspunsul dar sper sa iti foloseasca.