| Duluman2002 a întrebat:

Hei salut. Am un concurs sâmbătă la care trebuie să fac un eseu. Dar întrebarea mea este, cum se face un eseu?

5 răspunsuri:
| LonelyLoner92 a răspuns:

Eseul este un studiu de proporții restrânse asupra unor teme filosofice, literare sau științifice, compus cu mijloace originale, fără pretenția de a epuiza problema.

| RoryM a răspuns:

Incearca sa cauti cateva exemple pe net

| Blackrose4 a răspuns:

Începi cu introducerea.
În introducere, ar trebui să exprimi clar subiectul pe care urmează să-l dezbaţi, şi punctul tău de vedere legat de acest subiect. Exprimarea punctului de vedere este una din cele mai dificile părţi ale eseului. În cele din urma ar trebui sa fii în stare să explici într-o frază clară/concisă.
Apoi, conținutul.
Conţinutul eseului trebuie să cuprindă argumentele (informațiile) subiectului/subiectelor pe care le-ai prezentat. Şi începi cu: "In primul rand", "In al doilea rand", "Un aspect central" etc.
Urmează concluziile.
După ce toate argumentele au fost prezentate şi dezbătute, eseul se termină şi ar trebui să poţi să prezinţi concluziile. Într-un eseu bine scris şi organizat, argumentele sunt veridice şi îţi demonstrează punctul de vedere.
Concluzia o poți formula în mai multe feluri: "Luând în considerare argumentele prezentate mai sus.", "In concluzie.".

Succes!

| Blackrose4 a răspuns (pentru Blackrose4):

Am uitat să menționez că există mai multe tipuri de eseu. Tu ce eseu trebuie să faci? (Eseu argumentativ, eseu descriptiv, eseu structurat etc.). Care e subiectul pe care trebuie să îl dezbați?

| Duluman2002 explică (pentru Blackrose4):

Păi e concurs la biologie și e o carte și poate să-mi dea de exemplu dintr-un capitol cum e somnul : Eseu, somnul si importanta sa pentru sanatate si am in cartea aia informatii despre un anumit eseu.