anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei salut. nu am mai intrat de ceva vreme. Am o problema la matematica, nu stiu sa rezolv niste exercitii de genul "x² - 3x - 4". Oricat de usoare par pentru voi, pentru mine sunt chiar foarte grele si nu le inteleg orice ar fi. Ne-a dat dirigu' vreo 5 teste din ele si numai 3 si 4 am luat. deci sunt disperat sa le invat. Daca stiti voi cum se fac va rog sa imi si explicati pe langa rezolvarea in sine. Multumesc mult.

Răspuns Câştigător
| xBlackWeed a răspuns:

Pai ar veni asa :
x²-3x-4 => il descompun pe 3x in +1x si -4x
=> x²+1x-4x-4 => x(x+1) - 4(x+1)=> (x-4) (x+1)
P.S. Daca te intrebi de ce e + in paranteza la 4(x+1),deoarece se schimba - in +. Si sper ca-ti dai tu seama unde e semnul ori.
Sper ca te-am ajutat. Funda?

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Acea ecuatie este cu asa numita "delta" care este b2-4*a*c, ca sa te invat, eu iti explic esentialul, insa. nu sunt profesor de matematica sincer, si iti trebuie cateva ore bune de meditatii si nu la profesorul din clasa, pentru ca acela iti va da note din " burta" nu te va invata calumea, iti explic mai pe romaneste in pm, iti fac niste foto cu caietele mele de meditatii de la dansul la care faceam eu, acum 2 ani?laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ah, am uitat sa precizez ca eu NU trebuie sa il aflu pe "x", trebuie doar sa descompun un termen si sa imi dea rezultatul ceva gen (x+1)(x-1).

| DisturbeDd a răspuns:

Http://www.math.md/school/rubrica/reduct/reduct.pdf

http://ro.wikipedia.org/......_al_doilea

cauculezi delta care este= b la 2 - 4ac (ax^2+bx+c=0, in cazul tau a=1, b=-3, c=-4)
delta = 9+16=25

dupa aia : x1, 2 este egal cu -b(la tine) -3 +/- radical din delta supra 2a(la tine doar 2 deoarece a =1)
dupa se rezolva prin cacul efectiv, daca nua i inteles uitate pe linkuri

| xBlackWeed a răspuns:

Ce clasa esti?

| anonim_4396 explică (pentru xBlackWeed):

A 7-a.