| Budusan5Tudor a întrebat:

Hei, sunt clasa a 10 la profil mate-info. O sa am media 4 pe primul semestru. Vreau sa ma mut la filologie unde nu se face informatica.
Este posibil acest lucru tinand cont de corigenta mea sau pot sa ma mut si este stearsa?

Răspuns Câştigător
| AvalohAlyn a răspuns:

Tu nu esti corigent, corigent se considera daca ai medii sub 5 la finalul anului,pe ambele semestre.
Teoretic se poate sa te transferi.dar depinde de liceul la care vrei sa te duci,de director adica daca te accepta sau nu,tu,fiind corigent.

Dar teoretic se poate,poti incerca sa faci cerere de transfer si s-ar putea sa ai succes.
Alege si tu un liceu mai slabut sau undeva unde directorul este mai indulgent.

Atentie,va trebui sa dai unele diferente,examene de diferente mai precis din materii pe care tu nu le-ai facut la actualul liceu si o sa le faci la viitorul liceu.
O sa dai diferenta in mod sigur la latina, o stiinta socio-umana, cred ca la tine e logica si posibil la o limba straina si la muzica/desen. Diferentele sunt usoare, trebuie sa iei minim 5, diferentele de obicei se promoveaza.dar important e sa ai acceptul liceului nou, liceului la care tu vrei sa te transferi.

Incearca cu cererea de transfer.

Succes maxim.

2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

În principiu, te poţi transfera chiar dacă rămâi corigent/ă pe semestrul 1; totuşi, trebuie să te gândeşti : Ce liceu are nevoie de elevi corigenţi?

Corigenţa respectivă NU este "stearsa"!

Având în vedere că, la Filologie NU se face Informatică, cel mai probabil, disciplina respectivă se va "echivala" cu alta - probabil cu T.I.C!
Iar în situaţia în care vei rămâne corigent la Informatică, pe semestrul 1, se va considera o corigenţă la T.I.C. - deci, în semestrul 2, va trebui să "scoţi" media ( astfel încât media anuală să fie minim 5 )...

Toate cele bune!

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

Vezi alte detalii în răspunsurile pe care ţi le-am dat la întrebarea anterioară :
http://www.tpu.ro/......uie-sa-le/