| somerandomdude713 a întrebat:

Hei! Sunt in clasa a 11-a si ma intrebam, care sunt sansele sa iau Bacalaureatul la matematica luand in calcul faptul ca am invatat de 5-6-7? Dupa ultima vacanta de vara parca am uitat tot, precizez ca sunt la un profil la care se preda M2. Daca ma pun din momentul asta sa recapitulez tot din clasa a 9-a, chiar gimnaziu, as avea sanse?

Răspuns Câştigător
| Bondarel99 a răspuns:

Bineînțeles ca îl poți lua. Eu nu știam nimic și in 3 luni am invatat suficient cât sa iau 8.
Tot ce trebuie sa faci e sa îți iei niște cărți de pregătire cu teste, formule și alte indicații care se mai dau acolo.
Vezi ca găsești și pe net vreo 100 de variante de bac rezolvate (nu mai știu unde, caută) și la bac chiar unele exerciții erau exact ca acolo.
Numai făcând exerciții o sa înțelegi, uita-te și pe cele rezolvate, încearcă sa rezolvi singur, dacă nu știi cum se face un ex caută pe net ca găsești multe indicații.
Dacă te duci și faci meditații și te rezuma doar la orele alea nu cred ca faci mare lucru, ti-am zis, trebuie sa faci multe multe exerciții și poți și in 2-3 luni sa fii destul de pregătit, dar oricum o sa mai faci și pe la școala, o sa urmeze simulări care sunt foarte bune pentru ca vezi cât de pregătit ești.
Nu e deloc timpul pierdut, ba chiar ai șanse 100%. Bafta!
Nu e greu sa iei bacul la mate, cei care nu l-au luat nu au invatat.

| somerandomdude713 explică (pentru Bondarel99):

Damn! M-ai motivat calumea! xD

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cu un an inaintea examenului, un coleg a venit la mine sa-l ajut la rezolvarea unei probleme, fiindca era si mai slab decat mine. big grin
Cukmea a fost ca, problema parea simpla, dar... nici eu n-am putut sa-l rezolv pe loc!
M-am enervat, am inceput sa caut in cartile de mate, dar n-am gasit nici o problema asemanatoare (dupa cum am aflat ulterior, problema a fost data la o olimpiada de mate).
A intrat dracusorul in mine si am cerut ajutorul unui profesor pensionar de mate-fizica. S-a oferit sa ma indrume sa ma pregtesc si pentru examen.
Si am inceput. Mi-a indicat doua culegeri de probleme, cunoscute: zilnic sa fac cate 5 probleme din ele.
Cele de la inceput au fost foarte simple pentru mine, am "mancat" din ele cate 10-20 in fiecare zi. Rare au fost care n-au iesit din prima (au fost date si rezultatele corecte). La fel am facut si cu probleme de fizica.

Dupa cateva saptamani m-am trezit ca, rezolvam problemele din placere, ca rebusul! Afara ploua, iar eu ma distram cu probleme.
Am fost tare nervos cand nu mi-a reusit nicicum rezultatul la una din probleme. Am dus-o la domnul profesor sa-mi explice. Si am devenit tare mandru cand mi-a zis: EU am rezolvat corect aceea problema, iar rezultatul din CULEGERE este GRESIT!
...
In final, am luat examenul, am fost al 2-lea pe lista (cu nota identica cu primul loc, dar el a fost inaintea mea in alfabet happy ).

| Alexandruuu88 a răspuns:

Frate,contează si ce subiecte prinzi.Nu contează media generala... uite spre exemplu eu am avut media 5, 50 la geogra, la simulare am avut 3, 90 iar la baca am luat 7, 80.Deci nu te descuraja! Mi e profesorul de geogra mi-a zis ca mai mult de 5-6 nu iau, si uite...nimic nu a mai zis. Pune te si fa exercitii, pregateste te si o sa fi admis.Baftă