Nu le învăța rezolvarea, gândește-te logic. Roagă-ți profesorul să-ți explice, întreabă-l „de ce fac asta aici?". Formulele trebuie învățate, iar dintr-un punt, pot fi deduse rapid, fără să pierzi mult timp. E mai greu la geometrie. Încearcă să faci exerciții cu diferite grade de dificultate. Pornește de la lucruri simple și avansează către ceva mai complicat. Culegerea mea de evaluare națională are, pe lângă teste, teme recapitulative, împărțite în două: partea I e de entrenament, ca să-mi amintesc noțiunile elementare, iar a doua mă ajută să mi le însușesc cu adevărat.
Dacă lucrezi mult, rezultatul se va vedea. Dar încearcă să nu fi atât de autocritică. Poate deveni un obicei destructiv, ți-o spun din propria experiență. Nu trebuie să te superi, te deconcentrează.
Eu, efectiv, mă enervez, dar nu uit ce trebuie să fac, trebuie să gândesc. Am uitat o noțiune? Mă descurc și eu cu ce am. Notez ce mi se oferă și fac legături. Numai acele formule de calcul prescurtat trebuie să le ții minte, pentru că ai de furcă cu numitorii comuni. Sunt esențiale.
Și, când îți faci tema, așează-te la birou relaxată, nu te gândi „na, belea! iar am de-astea pe care nu le știu". Eu te înțeleg, e greu și ai senzația că mâine vine examenul. Însă atâția copii au trecut prin asta înaintea noastră... E vai și amar de cei ce vin după noi, că cei de la minister sunt creativi rău! Am o cunoștință care face în clasa întâi ecuația cu două necunoscute și nu e la avansați, într-un program special de dezvoltare. Asta te consolează, puțin?☺
Încearcă să pui accent mai mult pe logică decât pe memorie. Chiar si o formulă, dacă stii să o deduci esti mult mai câstigat decât dacă o memorezi.
Problema e ca nu ajungi tu la rezolvarea lor. De asta uiti rezolvarea.
Iti spun asta din experienta proprie si fara a avea intentia sa te jignesc.
Sunt convins ca poti ajunge ai tu sa le rezolvi, fara ajutor. Si nu vei uita rezolvarea. Trebuie sa crezi in tine, si cu cat mai multe rezolvi singura, cu atat mai mult cei avea incredere in tine, in puterea ta.
Bafta
Profesorul iti arata metoda de rezolvare, insa cel mai bine e sa le iei si sa te uiti pe ele acasa, apoi, cu caietul inchis, sa le rezolvi inca o data ca sa vezi cum se fac.Si daca nici a doua oara nu iti ies, incerci pana o reproduci perfect.Matematica se invata cu creionul in mana, asa ne spune profesoara noastra . Ne-a zis ca ce face ea la clasa sa luam acasa si sa rezolvam noi, ca asa pricepem pe deplin.
Cheia e sa înțelegi modul de rezolvare, nu sa îl înveți pe derost. Gândirea logica durează mai mult decât cea mecanica, și cred ca știi asta. Mult succes!
Il inteleg pe moment, dar dupa o saptamana, doua il uit
Atunci pune accent pe exercițiu. Mult exercițiu, pana nu mai uiți