anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o perioada asa nasoala...
De exemplu vara asta a trecut fara sa fac nimic,doar sa mai citesc si eu, iar de viata socială nici nu mai zic.
Am trecut in clasa 9 a si mi-e asa frica sa nu ma împrietenesc cu persoane noi, si toti sa ma dea la o parte pentru ca sunt un ciudat.
Imi puteti da sfaturi sa ma simt mai bine?
As fi recunoscător!
Dau funda

Răspuns Câştigător
| Unicorn200 a răspuns:

Ar trebui să fii tu însuți. Cine vrea să fie prieten cu tine te accepta așa cum ești. Sigur vei avea prieteni. Eu am trecut clasa a 8-a. Și mie imi este frică că în clasa a 9-a nu o să am prieteni. Eu nu sunt vorbareata de fel și nu imi fac prieteni repede dar o să fiu eu însumi. Așa ar trebui să faci si tu. Fii tu însuți. Cine te vrea ca prieten te accepta așa cum ești. Sunt sigură că vei avea prieteni. Sper ca te-am ajutat!

4 răspunsuri:
| JustmeV a răspuns:

Salut! Nu trebuie sa gandesti negativ. Daca ai Facebook trimite cerere de prietenie viitorilor colegi. Din propria experienta iti spun, in primele 2-3 saptamani toti sunt linistiti, pana isi gasesc un coleg cu care sa isi petreaca pauzele/colegi de banca etc. In prima zi de scoala daca vezi un coleg/a mai linistit/a, tacut/a, du-te la el/ea si faceti cunostinta, si intrebi de la ce scoala vine/ce medie a avut etc. Comunicand lucruri mici, se nasc prietenii mari happy. Sigur vei avea colegi in situatia tahappy. Mult succes!

| Violleta2022 a răspuns:

DE ce te izolezi de lume, ai vreun handicap sau vreo fobie?
Atitudinea asta nu-i sanatoasa, esti la varsta la care ar trebui sa legi zilnic prietenii, sa te bucuri de viata, sa-ti traiesti copilaria afara, cu mingea, cu bicicleta, la strand sau la colt de strada cu baietii.
Ai grija, izolarea te face acum un ciudat, dar mai tarziu in viata te duce la depresii si izolare totala...ca sa nu spun chiar boli psihice.
Sumlge-te din prosteala in care te adncaestia cum si impune-ti sa fii un copil normal si sociabil, ca pe viitor sa poti sa te integrezi in societate.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Nici eu n-am facut absolut nimic vara asta. De aproape doua saptamani nici n-am mai iesit din casa. Dar ma simt bine in pielea mea si nu imi pasa de ce zic ceilalti.

| viavo a răspuns:

Salut! Foarte simplu! Fi tu insuti si vei avea in preajma ta doar prieteni compatibili caracterului tau. Ai incredere in tine! In fiecare om este ceva placut ce trebuie sa iasa la iveala. fiecare om este ciudat in felul lui, pana si un om la varsta mea sau mai invarsta poate avea cate o data un comportament copilaros sau deviat, "ciudat", uracios sau bun si frumos. Daca tu te accepti asa cum esti, asa te vor accepta si alte persoane din jurul tau.