| Shimax a întrebat:

Am o problema la matematica. nu prea am inteles care e faza cu diferenta dintre arie si perimetru. Astept sa ma ajutati! Funda :d!

Răspuns Câştigător
| RyGoLeTa a răspuns:

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Arie
http://www.mateonline.net/geometrie.htm Aria se afla cu ajutorul formulelor, iar perimetrul aduni toate laturile, tot ce ai aflat.Mai sus ai tot ce iti trebuie.Bafta!

8 răspunsuri:
| Shimax explică:

Sunt clasa a 5a.dar am inteles ca difera in functie de forma geometrica dar vreau sa stiu daca am inteles acum mai bine de ex la patrat:
P= 4xl
A= lxl
Nu?

| didiDia a răspuns (pentru Shimax):

La patrat asa este cum ai scris, Shimax.

| RyGoLeTa a răspuns:

Multumesc pentru fundita. :*

| Adrianetc a răspuns:

Perimetrul inseamna suma tuturor laturilor, de exemplu am un patrat si fiecare latura are 2 cm : perimetrul este 2 ori 4 laturi=8, la aria nu e de inteles, trebuie sa invetzi formulele

| 1DobreMihai1 a răspuns:

Pai sunt mai multe metode tu ce clasa esti?

| simleuan a răspuns:

Depinde la ce forma geometrica iti trebuie

| Franziii a răspuns:

Perimetru : aduni toate laturile si aria: cateta ori cateta supra 2. Sper ca te-am ajutat!:*

| paulanonim a răspuns:

hee hee Perimetru si aria.Fii atent: Aria sau aria suprafetei: Sa consideram un patrat ABCD.Ce inseamna aria? Acea suprafata dintre laturi.Sa zicem ca ai o camera si vrei sa cumperi un covor.Camera are in lungime 4m si in latime 2m si tu vrei ca respectivul covor sa acopere toata pardoseala.De aici notiunea de arie, pentru a calcula suprafata interioara, si se folosesc niste formule standard pentru a o afla.Si pentru arie, se foloseste intr-adevar cum ai spus si tu Lungimea si latimea.Cat despre perimetru, este folosit la masurarea muchiilor, adica a acelor sectiuni ce delimiteaza un plan de infinit.Sa vedem si o intrebuintare: intr-o camera ti-ai pus parchet si iti trebuie plinta pentru a ii da aspect frumos la contactul sau cu peretele.Cum calculez cata plinta imi trebuie? Simplu...adun lungimea si latimea si o inmultesc cu 2(pentru un dreptunghi) sau inmultesc o lungime de camera cu 4 pentru un patrat.Toate aceste formule si concepte au aparut din nevoie omului de a stabili cat are nevoie pentru o constructie sau ce suprafata poate fi acoperita cu x metri de gresie.Etc.pentru nelamuriri, contacteaza-ma happy E bine sa ai deprinderi bune inca de mic happy Pa pahappy