| LucaAdina a întrebat:

Ce credeti ca va pica anul acesta la bac la română, mai exact, subiectul 3?
Am înțeles că se fac 100 de ani de la publicarea romanului "Ion", oare e posibil sa pice? Stiu ca ceva de genul a fost si anul trecut cu "Plumb" de George Bacovia. Oricum va pica epic, nu liric. pentru ca 2 ani la rând a picat liric si eu ma voi baza pe : "Alexandru Lapusneanu", "Ion", "Harap Alb", "O scrisoare pierduta" si poate "Testament". Apropo "O scrisoare pierdută" ne a picat la simulare in a11a, de fapt singură simulare de bac de care am avut parte. happy

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Bazeaza-te pe ce vrei tu, dar hai sa-ti explic o chestie, venind de la una care a avut profesor in liceu care s-a ocupat la viata lui si cu subiectele de bac (din cauza asta eu si multi altii din liceul meu am fost intrebati ani la rand ce subiecte vor pica):
Subiectele se trag la sorti in dimineata cu examenul. Exista mai multe variante pregatite si nu toate au acelasi subiect 3. Nici macar aia care pregatesc subiectele nu stiu sa-ti spuna tie ce va pica exact, ci doar care sunt posibilitatile.

Cat despre epic/liric, vezi ca subiectul de la real e diferit de cel de la uman si nu e exclus sa pice liric intr-o parte si epic intr-alta.

In fine, daca asta e abordarea voastra referitoare la bac, chiar ca e o idee buna sa-ti pregatesti (un) "Testament" ca te duci fix la noroc.

P.S. Sa nu mai zic ca nu prea pica o singura opera, de obicei ai o cerinta facuta in asa fel incat sa poti alege din mai multe si scrii ce iti convine.

6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns:

Nu se stie ce pica, la noroc, cum o fi, dar cine invata cat de cat, nu conteaza ce pica, face de nota cel putin 6-7.