| Lvc2000 a întrebat:

Hei, TPU! Ce spuneti sa aleg:
- stiinte sociale in cel mai bun liceu din județ
- mate-info intr-un liceu clasat putin mai jos?

7 răspunsuri:
| BoneShiver a răspuns:

Mate-info, clar!
daca nu-ti place, te poti muta la stiinte.
Dar nu uita ca de la mate-info, poti merge LA ORICE FACULTATE cand termini happy Pe cand la stiinte... iti iei adio de la Politehnica, Cibernetica s-a

Succes in continuare! ^^
PS: conteaza sa fie acolo un liceu cu peste 8, 5 media de admitere. De regula acolo e un colectiv perfect pentru studiu. Nu comentez, desigur ca sunt bune si cele sub, dar iti dai seama ca numarul de elevi constiinciosi o sa fie putin mai mic.

| Lvc2000 explică (pentru BoneShiver):

Vreau la mate-info in acel liceu bun, am mesi 9.72, iar ultima medie de admitere anul trecut a fost de 9.50, ma gândeam ca vor creste si nu am sanse, pe cand in acelasi liceu pe stiinte sociale stiu sigur ca am sanse ultima medie a fost 9.19, iar la al foile liceu preferabil de mine a avut ca admis pe mate info ultimul elev cu 9.25..liceu e bun, dar ma gândeam la standardele lor
Multumesc!

| NanaTuna a răspuns:

Hello!

Depinde daca te-ai hotarat ce vrei sa faci mai departe, daca stii ce iti place si la ce esti bun/a.
De obicei cele mai bune licee te educa altfel, indiferent la ce profil esti. te fac mai responsabil, sepune mai mult accent pe invatat si ai mai multe oportunitati sa te dezvolti. Dar pana la urma "putin mai jos" nu inseamna mai prost.
Diferentele dintre un profil real si unul uman sunt destul de mari. Daca esti mai bun/a la matematica, fizica, chimie, atunci alege mate-info. avantajul este ca la profulul asta tot se pune accent si pe celelalte materii, dar astea sunt cam cele mai importante.
Daca iti plac mai mult limbile straine, istoria, geografia, psihologia, filosofia atunci alege stiinte sociale. probabil stii ca incepand cu clasa a 11a nu mai faci mate, fizica chimie. Euam terminat tot profil uman, dar eu l-am ales pentru ca mi-a placut si stiam ce vreau sa fac dupa ce termin liceul
Spor si Bafta! ^^

| anonimg a răspuns:

Mate info. Iti vei găsi și mai ușor de lucru. Bineînțeles, contează să iti placă.

| Adry05 a răspuns:

Depinde de tine spre ce ai aptitudini. Alege dupa asta, nu dupa liceu neaparat

| BoneShiver a răspuns (pentru Lvc2000):

Vezi ca nu conteaza foarte mult liceu. De exemplu, eu in 2013 am avut media 9, 56 si am vrut sa intru in C.N. Mihai Viteazul. Dar am intrat in C.N. Matei Basarab. In a X-a, m-am mutat in Viteazu.

Mi-a parut EXTREM DE RAU! Chiar daca media era mai mare la viteazu, in Basarab chiar faceam carte! Am avut nevoie de o munca titanica anul asta sa recuperez tot ce nu am facut in Viteazu 3 ani!

Pana la urma, fii atent ce conteaza: Conteaza sa pici in clasa unde sunt primii elevi la medie, pentru ca acelei clase i se vor aloca cei mai buni profesori! In Basarab, cu 9, 56 eram in top 20 pe liceu, si am intrat la intensiv info, unde faceam tata carte! din greu chiar!

Cand m-am utat in Viteazu, am intrat la penultima clasa din liceu. Vai de viata mea... Un cancer de clasa! nu zic, copiii erau foarte super si de treaba! Domne da niste profesori... Groaznici!

| Oti_Odette_1990 a răspuns:

Daca preferi matematica, informatica, mergi pe mate info. Daca nu, nu te incurca! Bacul la finalul liceului va fi mult mai greu la profilul mate info, nivel M1, si daca nu esti bine pregătit e greu sa obții notă mare. La uman dai bacul la matematică nivel M2, mult mai simplu.