Eu am terminat scoala generala cu media 9.88. Eram foarte increzator si la liceu. Acolo, insa, nivelul fiind mult mai ridicat, nu am reusit niciodata sa sar de 8.70. Nu ma prea agitam cu invatatul, dar au contat si lipsurile din scoala. Daca iti dedici o mare parte din timpul liber invatand, daca esti atent la ore si daca te si duce capul putin, eu zic ca poti atinge media de 9.60. Va fi greu, insa.
Esti a 9-a? easy. tot ce trebuie sa faci e sa ii faci pe profesori sa aiba o parere buna despre tine. asta inseamna sa nu fumezi, sa nu chiulesti, sa iti faci temele, sa inveti. Practic poti sa zici ca ar trebui sa rupi semestru 1. Dupa ce vad profesorii cat de dedicat esti si toate astea si cat de bun esti pe semestru 1, in semestru 2 o sa fie cv gen: "ahh, nu ai invatat pentru azi? Lasa, nu-i nimic ca mi-ai mai raspuns tu. Te ascult data viitoare oricum." sau "nu ti-ai facut tema?" " nu, imi pare foarte rau, nu am putut sa o fac dar m-am simtit rau de tot, nu puteam nici macar sa ma ridic din pat" " bine atunci, mi-o aduci data viitoare"
Ce vreau sa zic este ca daca le dai o parere buna profesorilor despre tine in semestru 1 sau macar intr-o parte din semestru 1, te poti lasa pe tanjeala si o sa fie mult mai usor restul anului
Cel putin la mine a functionat
bafta ^^
Multumesc mult!
^.^ N-ai pentru ce.
Nu e! E greu doar pentru cine nu invata!
Mai intai creeaza o parere f. buna!
Fii atent in clasa!
Raspunde!
Fa-te remarcat!
Mergi la concursuri, olimpiade!
Si profesori te vor indragi din primul semestru!
Iar 9 si 10 va curge ca miere :-)
Nu e greu, dacă înveți la toate materiile, și depinde la ce profil ești, eu sunt la real și am scos 9.17, în generala eram de peste 9.50, dar nu mi-am dat așa mult silința, și mai contează și ce profesori ai, eu una am învățat și la desen ..muzica,cu toate ca nu au legătură cu profilul. Mult succes!
In primele zile trebuie sa inveti mai mult, iar apoi totul va fi mai usor si interesant pentru tine. Daca esti la un profil de real, trebuie sa te pui sa inveti de pe acum, pentru ca in clasa a XI-a si a XII-a o sa fie foarte greu daca nu ai invatat la momentul potrivit. La un profil de uman, spre exemplu e mai usor, adica nu trebuie sa tragi din greu pentru note de 10 sau 9. Astept sa-mi spui profilul