Ce înseamnă acest "barat"?
Dar să încercăm...
Dacă dai lui b valori de la 1 la 9, bbbb poate fi:
1111, 2222,3333, 4444,5555, 6666,7777, 8888,9999
bbba poate fi oricare dintre numerele de mai sus ( primele trei cifre urmate de 1, 2, 3, 4, 5,6,7,8,9,în care b este diferit de a).
Pînă aici e clar?
Deci, toate aceste variante pot fi bbbb şi bbba.
Dar, ce reprezintă acel 7 urmat de asterisc?
Este o problemă de logică al cărei fir se deapănă din aproape în aproape, încercînd toate variantele posibile.
Dar, revin, nu e clar ce înseamnă acel "barat" şi ce înseamnă steluţa de după 7.
Treaba este că, logic, bbbb - bbba este un număr foarte mic, cel mult 8. Şi încă ceva b este mai mare decît a.
Luăm un prim caz.
Dacă b = 9 şi a = 1 vom avea:
9999 - 9991 = 8
8 + 7( înmulţit cu cel mult 8, adică 9 - 1 ).
Deci, o soluţie ar fi ca 8 + 56 = 64
deci n = 64.
Acest 64 este un pătrat perfect.
Deci, în acest caz b= 9 şi a = 1.
Încerci cu 9 şi 2, 9 şi 3 ş.a.m.d
Sincer, nu am acuma timp dar cred că e singura soluţie, adică b = 9 şi a = 1.
Mersi! Steluta aceea inseamna inmultit cu. si barat inseamna ca numarul nu se inmulteste ca de exemplu: b *b* b*b...
Mersi mult de tot!
De acord cu tine, ţi-am dat cel mai complet răspuns, ţi-am mai răspuns la o întrebare dar... unde e funda?
Că aşa ai promis!
Nu am prea inteles exercitiul cum adica bbbb barat? Si trebuie sa fi invatat radacina patrata pentru ca daca nu ai invtato nu il poti rezolva!
Ce... mea! sunt si eu in a 6a si din astea se dau la olimpiada si voi le luati la Test? Pai in viata mea n-am rezolvat exercitii din alea si am numai 10 la mate...
Nu la teste obisnuite! Si la acele teste pe care le -am dat pe 22 mai. Am dat la mate si romana. Si nu am putut sa il fac
anonim_4396 întreabă: