Prima etapă este înțelegerea terminologiei din lecție!
Deci trebuie să cauți în dicționarele de pe internet ce înseamnă foarte exact cuvintele și expresiile utilizate în lecție.
Fiecare lecție nouă, este ca o limbă străină, drept pentru care trebuie să cunoști foarte bine sensul ==adică ce înseamnă exact == cuvintele și expresiile folosite, în acea lecție.
Deci citești lecția și îți scoți cuvintele și expresiile pe care nu ești sigur și le cauți înțelesul adevărat în dicționare.
După asta, după ce te-ai lămurit exact, recitești lecția și gândești legat de conținutul celor afirmate, în textul lecției, „ de ce este așa, de ce nu este altfel, șamd. ".
După ce ai gândit privitor la textul respectiv recitești lecția și îți reprezinți în minte, dar preferabil în scris pe hârtie, un fel de schemă a lecției, pe blocuri de idei.
După asta recitești din nou lecția, mai gândești legat de textul de lecție și astfel ai trecut de prima etapă cea a înțelegerii conținutului lecției.
După asta te gândești la eventuale aplicații ale textului de lecție.
Fiecare disciplină școlară trebuie abordată specific.
La matematică, fizică, chimie te uiți după probleme rezolvate care ar avea legătură cu teoria din lecția respectivă.
După ce te uiți pe niște probleme rezolvate legate de teoria din lecție, te gândești să îți scrii tema, dacă ai ceva de scris legat de acea lecție.
Rezolvare de exerciții și probleme, răspunsuri la întrebări etc.
După ce ai scris ce aveai de scris, recitești lecția, ținând cont de blocurile de idei, din lecție.
Fiecare materie are metodologia sa specifică de abordare.
Sunt disciplinele tip zid de cărămidă unde ne-învățarea la o lecție sau la mai multe, face imposibilă învățarea ulterioară, deci ca un zid de cărămidă, unde lipsa unor cărămizi de la bază face ca totul să se prăbușească.
Astea sunt: matematica, fizica, chimia, informatica etc.
La istorie se poate să nu fi învățat despre Nabucodonosor sau despre Hamurapi și să vorbești despre Napoleon, că nu au legătură una cu alta.
Ca să îți răspund exact ar trebui să scriu f mult, dar și timpul meu este limitat.
Pai de-aia nu poti sa le rezolvi : pentru ca nu stii nimic. Si nu stii nimic pentru ca nu ai invatat! Ia legatura rapid cu un coleg care e bun la mate sa iti dea niste lamuriri de ultima ora. Bafta maine!
Pentru a invata trebuie sa exersezi cat mai multe exercitii.
Sa iei din culegere exercitii si sa verifici daca rezultatul care l-ai obtinut este acelasi cu cel din carte.
Uite-te in urma la exercitiile rezolvate in clasa si incearca sa deduci de unde provin numerele alea (rezultatele) si cum se face. Apoi pe o foaie scrie acelasi exercitiu dar cu numerele schimbate si incearca sa rezolvi. Eventual vorbeste cu un coleg sa te ajute si pe tine, sa-ti explice.
Matematica nu este o materie care sa o inveti intr-o zi, elementele se leaga intre ele, si nu e neaparat vina ta, este si faptul ca poate ai inclinatii catre alta materie, insa incearca sa faci cate 2-3 exercitii mai mari in fiecare saptamana si nu te da batuta daca nu iti iese din prima, cu timpul iti vei da drumul la mana, dar matematica este o materie grea si ai nevoie nu numai de inteligenta ci si de munca. Cheers.
Eu invat cu muzica, de preferat cu muzica in limba engleza ca sa nu-mi distraga atentia.
PcvXd. Totul se face prin munca. Si mie mi se parea ca nu pot intelege. Dar, daca in timp ce profesorul/profesoara predea poate te jucai, nu ai cum sa pricepi. Ai parinti/bunici? Intreaba-i! "Baga nasul in carte" si invata. Nu ma lua in nume de rau, dar ori inveti, ori copii
Bafta, PcXd.
Pai ar trebui sa intelegi cum vine rezolvat exercitiul.Nici eu nu ma prea pricep la matematica dar de fiecare data cand nu stiu ceva o intreb pe profa' sau un coleg.
Asa iti dai seama cum vine facut exercitiul si daca il mai faci si tu de 2-3 ori cu exemple diferite sigur vei invata mai usor si vei stii.