Ai decazut foarte mult. Daca pana la examene vei invata pas cu pas de la inceput vei putea obtine un 9 la ambele materii.Sincer,si eu am emotii, dar nu ma imi spun ca nu voi lua examenul doar fiindca in simulare am luat note mici.Nu iti mai spune ca nu ai sa reusesti fiindca chiar nu o sa reusesti.De obicei la un profil de liceu nu se pune accentul doar pe o materie se pune pe mai multe materii.La Stiinte ale Naturii acolo unde doresc eu sa merg materiile pe care accentul cade sunt:Biologia(genetica-anatomie); Chimia(Clasa IX-Mai faci un pic de chimie anorganica adica cea pe care ai facut-o in clasele VII-VIII iar din clasa X vei face chimie organica-este o chimie complexa, lunga, interesanta dar este si grea); Fizica(Aici este o fizica foarte complexa:Faci Fizica Fluidelor; Fizica Nucleara; Fizica Atomica etc), dar si Matematic(Faci in primii doi ani M1 iar in ultimii doi M2 o matematica usoara din care o sa dai examenul de bacalaureat.La Filologie accentul cade pe:Limba Romana,Latina, Limbi straine, iar matematica o sa faci pana in clasa a XI-a, dupa care gata cu matematica, si nici nu o sa dai bacul la mate.La Matematica-Informatica accentul cade pe Matematica(M1 o matematica grea); Fizica si Informatica[Programare, Limbaj(C; C++; Pascal depinde mai degraba o sa faci C++)], la Stiinte Sociale materiile de baza sunt: Istoria, Romana, Limbile Straine si, cele mai importante, materiile de profil(Logica in clasa a IX-a, Psihologie in clasa a X-a, Economie in clasa a XI-a si Filosofie in clasa a XII-a. Teze:Romana, Engleza, Istorie/Geografie(dai 1 la alegere dintre cele doua) si materia de profil. Din clasa a 11-a nu mai faci Chimie, Biologie si Fizica.Matematica se face, dar foarte putina.Este un profil foarte lejer, e bun daca vrei sa urmezi Psihologie, Asistenta Sociala,
Filosofie,Economie, Turism, iar la profil Economic materiile pe care acccentul cade sunt:Economia, Contabilitatea, Comertul etc. Sper ca ti-am fost de ajutor.Bafta la examene :*.
Pei sincer alege un profil ce se axeaza pe materii la care te pricepi pentru ca la liceu sa stii si tu despre ce este vorba, pentru ca dac vei lua un profil ce se axeaza pe materii la care nu te pricepi s-ar putea sa stai prost si vara inveti pentru corijente.
Asa ca sfatul meu final este unde ai note mari la acel profil sa te duci
Funda?