Nu neaparat. Materia e de vina: prea multa si prea grea. Nu e tot una ca un profesor sa iti explice o lectie tie si la inca 2-3 elevi sau tie si la inca 27.
E foarte mult de invatat, destul de grea materia si nu multi stau noptile sa invete singuri. Mai usor mergi la un profesor, iti explica si macar stii ca esti atent acolo + ca majoritatea nici nu stiu ce sa invete/cum sa invete pentru bac. Si da, mai sunt si profesori care predau la misto.
Depinde de materie, profesor, elev: la logica nu prea am avut nevoie d emulta pregatire pentru ca stateam cu profesorul de la clasa si explicam bine. M-am dus la o profa ca sa ma ajute sa inteleg materia teoretica.
La istorie nu am fost niciodata buna Am fost bata. Daca nu faceam pregatire cred ca nu luam bacul. La clasa am avut o dobitoaca care imi punea note mici, nu explica, vorbea ce dorea ea si urla ca descreierata.
La romana la fel, ni se schimbau profii destul de des, am facut multe opere, jumatate din ele nici nu erau pentru bac. A trebuit neaparat sa fac pregatire sa inteleg ce trebuie sa invat, cum sa fac un eseu.
E greu sa explici la 30 de insi la un loc o materie greoaie, cand sunteti 2-3 intr-o camera e mai usor, profesorul are timp sa iti explice pe intelesul tau.
Aici sunt mai multi factori. Profesorul si elevul sunt principalele motive. Profesorul fie nu il intereseaza si preda doar sa fie acolo, fie nu stie sa explice pe intelesul tuturor s-a.m.d. De obicei elevi nu invata si atunci nu ai cum sa nu iei meditatii la bac daca vrei sa il treci. Spre exemplu la mine la biologie nu este nevoie sa i-iau meditatii pentru BAC fiindca inteleg din clasa, profesoara fiind foarte buna chiar daca este multa materie. Pe cand la fizica/chimie profesorul ne preda foi intregi fara sa intelegi ceva. Desigur la fizica/chimie nici nu ma intereseaza, insa nici nu ramai cu ceva dupa ora.
Aici depinde de fiecare in parte.
Eu am dat Bac-ul in 2018 si nu am facut o ora de pregatire. Cu toate astea, am luat la toate materiile note peste 9, iar la engleza doar B2. Consider ca aici depinde foarte mult si de vointa elevului, daca vrea mai mult decat i se cere la clasa sau daca stie sa asculte pe parcusul celor 4 ani de liceu ceea ce i se vorbeste la ora. Daca nu faci nimic in acest timp si te trezesti ca vrei sa iei examenul de-abia in ultimele luni, nu e vina profesorului. Intr-adevar, sunt si cadre didactice care nu-si fac meseria cum trebuie, dar toti avem acces la internet si biblioteca, iar informatii sunt suficiente pentru toti.
''doar B2'' asta a ce vrea să sune?
Cine a dat BAC-ul stie ca se dau si competente la limba romana, TIC si o limba straina, in cazul meu engleza. La primele doua primesti calificative, cum ar fi ''incepator, avansat, experiementat'', parca, iar la limba straina ai nivelul A1 cel mai slab, continuand cu A2, B1, B2, cel din urma fiind cel mai bun si reprezentand un punctaj intre 81-100puncte. La engleza ai 5 probe si primeste cate un calificativ pentru fiecare.
Da, deci ''doar B2'' e o formă de modestie?
Era un exemplu ca se poate si fara pregatire. Acel ''doar B2'' nu se refera la modestie, ci la faptul ca la toate cele 5 probe am luat calificativul maxim, nu A1, A2 sau B1. Intelegi ce vrei de aici.
Depinde de profesor. Sunt cei care chiar au chef de munca lor si incearca sa te faca sa intelegi si au tacticile lor si mai sunt cei care isi predau programa si se asteapta ca tu sa intelegi pentru ca in mintea lui, el a predat bine. Mai este si vina elevilor fiindca nici ei nu prea isi dau interesul, sau efectiv atat ii duce capul. Nu toti ne-am nascut genii, daca suntem prosti, pai, suntem prosti si gata.
anonim_4396 întreabă: