| marianmf a întrebat:

Întrebarea sau, mai bine zis, întrebările pe care le am sunt în legătură cu școala. Nu am gasit nimic concret pe internet. Curând o voi discuta și cu doamna dirigintă, dar am zis să încerc mai multe surse. Din cauza acestei pandemii, mai sunt posibile transferurile la alt profil, la alt liceu?
Eu sunt clasa a-X-a, la un liceu tehnologic, pe profil tehnician în telecomunicații și vreau să mă mut pe uman, științe sociale. Până la începutul acestui an profilul nu era foarte important pentru mine, însă am decis să pun totul în ordine și să fac ceea ce îmi place. Sunt mai mult decât hotărât să dau la Facultatea de Psihologie, să mă fac psihoterapeut. Simt că asta trebuie să fac. Sunt un bun ascultător, îmi place să ajut și să nu critic, fiindcă știu că fiecare are ceva ce l-a adus în acel punct, chiar dacă el nu conștientizează prea mult, îmi place să fac profiluri psihologice, de fiecare dată când întâlnesc o persoană nouă și nu am foarte multe informații despre ea, întorc cele auzite pe toate părțile până reușesc să conturez ceva și mai sunt și alte motive pentru care am decis că asta trebuie să fac.
Pe profilul actual nu îmi găsesc locul, e total străin de personalitatea și aptitudinile mele.
Știu că trebuie să am media mai mare sau egală cu ultima din clasa la care cer transfer, și...mai este necesar să dau diferențe din materiile pe care nu le-am făcut? Latină știu că nu se mai face din clasa a-XI-a, muzica și desenul la fel. Deci mai are vreo relevanță să le dau? Educația fizică se mai face? Menționez că sufăr de scolioză(probleme cu coloana) și sunt scutit de efort fizic.

În ultima vreme am lucrat de pe cartea de psihologie și aveam în plan să mai cumpăr și alte cărți pentru a mă pregăti de acum pentru admitere, însă apariția temelor online mi-a stricat planurile. Pe profilul la care sunt se face multă electrotehnică, ceea ce pe mine nu mă pasionează sub nicio formă. Singurele ore la care mă simt și eu ok sunt cele de română, istorie sau geografie, care sunt foarte puține. Am înclinații foarte mari spre filozofie și psihicul uman sau domeniul cinematografic, ca realizarea și scrierea unui serial și chiar scrierea unei cărți la care lucrez, nicidecum tranzistoare, redresoare și mai știu eu ce se învață la un liceu tehnologic... Am ajuns aici deoarece profa de matematică din clasa a-8-a nu a vrut să mă treacă nici pe semestrul 1 și nici pe al doilea, deși pe primul mai aveam nevoie de cinci sutimi ca să iasă un 4.50. Și din nou am dat peste un loc unde se lucrează foarte mult cu caiete de matematică și dau și bacul la ea. În ultimele zi am avut temă la matematică din lecții pe care le-am înțeles și am reușit să îmi fac o altă perspectivă asupra ei, oarecum am reușit să o privesc cu ochi mai buni, însă tot nu aș vrea să dau bacul la ea. La științe sociale în schimb...e perfect lumea mea.

Pentru că sunt o fire care ia în calcul și cel mai mic minus, mai este ceva care mă neliniștește. Se vor lua în seamă absențele(deși SUNT MOTIVATE 96℅) din clasa a-9-a? Cum am spus, sufăr de scolioză și anul trecut am aflat, am umblat pe la controale prin București, la măsuri pentru corset, internări pentru anumite analize, tururi și retururi. Ideea este că problemele s-au mai diminuat și merg la control o dată la 3 luni, deci nu mai am de ce să absentez.

O altă problemă este că directoarea mea e cam rigidă și nu prea e de acord cu transferurile, mai ales că acum ar avea și motiv să spună „nu". Anul trecut tatăl unui coleg s-a chinuit zile întregi până i-a acordat transferul. Dacă nu ar fi fost diriginta de treabă și nu ar fi convins-o, probabil că s-ar fi chinuit mult și bine.

Cred că m-am lungit prea mult, dar pe internet nu găsisem nimic. Plzzz, mai este cineva într-o astfel de situație și cunoaște niște detalii? Vreau să îmi asigur drumul către Facultatea de Psihologie, și să mă mut pe științe sociale mi-ar părea cea mai bună soluție.

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Ai putea sintetiza in 2 rânduri, pierzi esența

| anonimg a răspuns:

Cred că răspunsul la întrebarea ta ți-o va da secretariatul liceului la care vrei să te transferi. Acesta te va ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie. Profesorii nu au voie să hotărască transferul sau nu al unui elev după capul lor. Trebuie să existe niste reguli și în privința aceasta date de ministerul educației. Să nu te aștepți să ți le spună scoala de la care vrei să pleci.
Deci -prin email- contactează secretariatul liceului la care vrei să te transferi. Sau caută acest liceu pe Facebook.

Îți recomand cartea "Minte, caracter și personalitate":
https://www.viatasisanatate.ro/minte-caracter-personalitate-editie-completa
O găsești și în aplicația EGW Writings 2 de pe Magazin play.