| AlterEgoEva a întrebat:

Hei TPU, sunt clasa a 12, m-am hotarat sa merg la Facultatea de Sociologie din Brasov, recomandati-mi niste materiale de citit, de studiat pentru facultate. Mentionez ca sunt pe profil turism, prea mica legatura intre cele doua. FUNDITA

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

In perioada de acum, preunivesitara, aceasta pregatire pe care o doresti ti-ar consuma timp si energii pe care, normal, ar trebui sa le canalizezi in directia pregatirii celor doua examene( bac si admitere).Nu te ajuta cu nimic pentru ca, la orice facultate, cursurile sunt astfel structurate incat familiarizarea cu notiunile de baza se face intr-o anumita ordine. Mai plastic exprimat, nu poti intelege "fiziologia" inainte de a studia "anatomia"!

2 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Daca criteriile de selectie a candidatilor la admiterea din 2014, vor fi identice cu cele din 2013 ai nevoie doar de note mari la bac.
In 2013, pentru programele sociologie, asistenta sociala, comunicare si relatii publice, media generala de admitere se calculeaza ca medie ponderata a notelor obtinute la examenul de bacalaureat la urmatoarele doua probe:
60% nota probei scrise la Limba si literatura romana
40% nota probei scrise la una din disciplinele(la alegerea candidatilor):Matematica,Sociologie,Psihologie,Economie,Filozofie, Istorie, Logica si argumentare, Geografie, Biologie.
Vezi sursa : http://www.unitbv.ro/socio/Admitere/Admiterelicenta.aspx

| AlterEgoEva explică (pentru alessia5158):

Da da, asta am observat, am citit foate multe despre facultatea de Sociologie, doar ca doream ceva concret, ceva sa citesc, sa ma pregatesc inainte sa ajung acolo.

| alessia5158 a răspuns (pentru AlterEgoEva):

In perioada de acum, preunivesitara, aceasta pregatire pe care o doresti ti-ar consuma timp si energii pe care, normal, ar trebui sa le canalizezi in directia pregatirii celor doua examene( bac si admitere).Nu te ajuta cu nimic pentru ca, la orice facultate, cursurile sunt astfel structurate incat familiarizarea cu notiunile de baza se face intr-o anumita ordine. Mai plastic exprimat, nu poti intelege "fiziologia" inainte de a studia "anatomia"!